30 Mayıs Cuma günü, iki çocuğuyla birlikte trene binen Deniz Eroğlu, E.D. isimli yolcunun yumruklu saldırısına uğradı. Ancak olayın seyrini değiştiren bir gelişme yaşandı: Eroğlu’nun saldırıdan önce 18 yaşındaki genç bir kızla tartıştığı ve hakaret ettiği iddia edildi. Genç kız, yaşadıklarını anlatarak Eroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olayın merkezindeki genç kız Z.A., Ayrılıkçeşmesi’nden Marmaray’a bindiğini, birkaç durak sonra Eroğlu’nun iki çocuğuyla birlikte vagona girdiğini belirtti. Eroğlu’nun kendisine yönelik “Çekil buradan, çocuklarım sıkışsa kim sorumlu olacak?” şeklinde sert çıkıştığını söyledi. Z.A., nezaketle özür dilediğini, ancak Eroğlu’nun yakın mesafede durarak kendisine başörtüsünü hedef alan aşağılayıcı sözler sarf ettiğini iddia etti. Sakin kalmak için “Ya sabır ya selamet” dediğini söyleyen genç kız, Eroğlu’nun bu söze alaycı şekilde yanıt verdiğini, kendisine tepki veremediği için gözyaşlarını tutamadığını anlattı.

O esnada E.D. adlı bir yolcu, genç kıza destek vererek Eroğlu’na çıkıştı. Bunun üzerine Eroğlu’nun, E.D’ye dönerek “Sana ne oluyor, seni ilgilendirmez” dediği ve tartışmanın büyüdüğü ifade edildi. Genç kız, ortamı sakinleştirmeye çalıştığını, Eroğlu’nun ise sürekli yüksek sesle konuşup, tahrik edici şekilde davranmaya devam ettiğini söyledi. Yumruklu saldırı bu gerilimli anların ardından yaşandı.

Genç kız, trenden indikten sonra bir yolcunun desteğiyle Pendik’te babasına ulaştı. Eroğlu’nun trene bindiği andan inene kadar sesini yükselterek kendisini tehdit ettiğini, ellerini yumruk yaparak sürekli saldıracakmış gibi davrandığını ifade etti ve yaşadığı korkunun etkisinin sürdüğünü söyledi. Ayrıca, bu olay dışında da Eroğlu hakkında başka bir suç dosyası nedeniyle şikayetçi olduğunu beyan etti.

Saldırıya uğrayan Deniz Eroğlu ise ifadesinde, trene binerken kapının önünde duran kadını yalnızca geçişi engellediği için uyardığını, daha sonra olayın büyüdüğünü öne sürdü. Tartışma sırasında birden fazla kişinin kendisine müdahale ettiğini, E.D. tarafından yumruklandığını ve olayın ardından hastaneye götürülüp ifade verdiğini anlattı. Z.A.’nın iddialarını kabul etmediğini belirten Eroğlu, yalnızca E.D.'den şikayetçi olduğunu ve kendisiyle tartışan diğer yolcu İ.A.'dan şikayetçi olmadığını da ekledi.

Kaynak: İHA