Edinilen bilgilere göre, bir hafta önce umreye giden Mustafa Çilek´e ait Kemalpaşa mahallesi Damla sokaktaki boş villaya gözünü diken 18 yaşındaki A.Ö., villanın güvenlik görevlisinin bir saatlik görev yerinden ayrılmasından yararlanıp bahçe duvarından bahçeye atladı.

CAMI KIRIP İÇERİYE DALDI

Villanın alt katının camını kıran hırsız villanın içine daldı. Odaları didik didik eden hırsız, evin bahçesinde park halinde bulunan aracın anahtarını buldu. Villadaki mücevherler ile eşyaları alıp, bahçedeki araca yüklemeye başladı. Eşyaları araca yüklendikten sonra yeniden villaya giren hırsız, evin ışıklarını yakarak sağı solu kurcalamaya devam etti.

KOMŞULARI FARK ETTİ

Ev sahiplerinin umrede olduğunu bilen komşuları, ışıkların yandığını görünce, durumu önce telefon ile ev sahiplerine, daha sonra emniyete bildirdi.

HAVAYA ATEŞ AÇTILAR

Kısa sürede belirtilen adrese gelen ekipler villanın etrafını sardı. Villaya sızan ekipleri gören hırsız ikinci kattan atlayarak kaçmaya çalıştı. Ekiplerin havaya ateş açması sonucu, hırsız kıskıvrak yakalandı. Yakalanan hırsız A.Ö´nün üzerinden yaklaşık 20 bin lira değerinde mücevherler ile cep telefonu ele geçirildi. Yakalanan hırsızın daha öncede hırsızlık suçlarından sabıkasının bulunduğu öğrenildi. HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilişim