Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan, yerel siyasetçilerin geçmişte söylediği Büyükşehir Yasası ile alakalı açıklamaları hatırlatarak eleştirilerde bulundu.

Büyükşehir yasası çıkmadan önce yerel siyasetçiler tarafından anlatılan ‘Büyükşehir Yasasının’ aradan yıllar geçtikten sonra gerçeği yansıtmadığını dile getiren Baykan, “Aradan geçen yıllara baktığımızda bu yasanın “büyükşehir dertleri yasasına” dönüştüğünü maalesef üzülerek görmekteyiz. Bunun en bariz örneği olarak ise kırsal mahallelerde evlere bağlanan su saatlerindeki tutarsızlık, yollardaki eksikliler, altyapılardaki belirsizlikler olarak gösterebiliriz.” dedi.

İNEGÖL’ÜN GELİRLERİNİN ARTACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Konu ile alakalı yazılı bir açıklama yapan Baykan, şu ifadeleri kullandı;

“Büyükşehir Yasasının çıkma hazırlığında olduğu dönemlerde ki siyasi söylemlere baktığımızda; zamanın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe “Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından büyükşehir sınırlarına girecek olan İnegöl İlçesi’nde yatırım tespit çalışmalarını başlattı. “(5 Temmuz 2013) İlçedeki basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Altepe, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından ilçe belediyesinin gelirlerinin de artacağını belirterek, “biz almaya değil vermeye geliyoruz. Büyükşehir’le birlikte büyük projelerin önü açılacak”

MERKEZ İLÇELERİN PAYLARINI EKSİKSİZ ALACAKLARINI SÖYLEMİŞTİ

“AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek Cumhurbaşkanının onayına sunulan Yeni Büyükşehir Kanunu ile ilgili, İnegöl AK Parti İlçe Teşkilatını bilgilendirdi. (03.12.2012) Milletvekili Hüseyin Şahin, "Yeni yasanın amacı ülkemizin kalkınmasını ve gelişmesini hızlandırmaktır. Bu bir demokrasi şölenidir dedi. Sadece İnegöl değil, Büyükşehir’e bağlanan tüm merkez ilçeler paylarını eksiksiz alacaklar diye konuştu.”

KIRSALDAKİ YAŞAMI KOLAYLAŞTIRACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ilçelere yönelik değerlendirme toplantılarına İznik ve Yenişehir’in ardından İnegöl ile devam ederken, bazı ufak dokunuşlarla kırsaldaki yaşamı daha da kolaylaştıracaklarını söyledi.   (09.03.2018) Yine aynı tarihte İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, değerlendirme toplantısı düzenleyerek muhtarları dinleme fırsatı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti. Taban, İnegöl’e hizmet etmek için heyecanlı olduklarını, Büyükşehir Belediyesi’nin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da İnegöl’e hizmetlerinin süreceğini söyledi.”

BÜYÜKŞEHİR DERTLERİ YASASINA DÖNÜŞTÜ

Bunun gibi daha birçok “büyükşehir yasası nimetinden” bahsedilmişti. Aradan geçen yıllara baktığımızda ise bu yasanın “büyükşehir dertleri yasasına” dönüştüğünü maalesef üzülerek görmekteyiz. Bunun en bariz örneği olarak ise kırsal mahallelerde evlere bağlanan su saatlerindeki tutarsızlık, yollardaki eksikliler, altyapılardaki belirsizlikler olarak gösterebiliriz. Bütün bu örnekleri çoğaltmak mümkün lakin gerek büyükşehir gerekse İnegöl belediyemizden beklentimiz odur ki; bu yasanın çıkma hazırlığında ve sonrasında verilen sözler tutulsun ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilsin. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve bereketli günler diliyorum.”    

Editör: TE Bilişim