8 Ekim 2009 tarihind

8 Ekim 2009 tarihinde Trabzon’da gerçekleştirilen Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) genel kurul toplantısında İnegöl’e işletme fakültesinin kurulması kararına yeşil ışık yakıldı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Y. Doç. Dr. Yahya Işık, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ile AK Parti İlçe Yöneticilerinden Ömer Semiz ve Adem Demirel geçtiğimiz Cuma günü saat 17.30’da İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü makamında düzenledikleri basın toplantısında, fakültenin kurulaması noktasındaki en zorlu aşamanın aşıldığını belirttiler.

İnegöl’ün fakülteyi hak ettiğini vurgulayan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Y. Doç. Dr. Yahya Işık, “180 bini aşkın nüfusu ile Bursa’nın en büyük ilçesi olan İnegöl kamuoyunun yıllardır beklediği fakülte hayali için ilk ve en önemli adım atıldı. Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz Başkanlığında toplanan Uludağ Üniversitesi Senatosu tarafından 28 Mayıs 2009 Perşembe günü oy birliği ile kabul edilen İnegöl’e İşletme Fakültesi açılmasına ilişkin karar, Yüksek Öğretim Kurulunun 8 Ekim 2009 tarihinde Trabzon’da yaptığı toplantıda kabul edildi. YÖK Tarafından kurulması kabul edilen 4 yıllık lisans eğitimi verecek olan fakültenin ismi ‘İnegöl İşletme Fakültesi’ olacaktır. Bundan sonraki süreçte karar Milli Eğitim Bakanlığına ve Bakanlar Kuruluna sunulacaktır. Bakanlar Kurulunun kararının resmi gazetede yayınlanması ile kesinleşmiş olacak. İnegöl nüfusu ve ekonomisiyle fakülteyi hak etmektedir. Açılması için ilk adımı atılan İşletme Fakültesi şehrimize sosyal ve kültürel anlamda da zenginlikler kazandıracaktır” şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’nın konunun YÖK gündemine alınması ve onaylanmasında büyük gayretleri olduğunu anlatın AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Uludağ Üniversitesi senatosu tarafından onaylanmış olan İnegöl’e işletme fakültesiyle alakalı isteğimizin dört aşamadan geçerek gerçekleşebileceğini daha önceden söylemiştik. Bunun ikinci aşaması olan YÖK tarafından da onaylanmış olması, bilindiği üzere Trabzon’da toplanan YÖK genel kurulunda özellikle Milletvekilimiz Sedat Kızılcıklı’nın yoğun çabaları ve gayretleri sonucunda toplantı gündemine alınması sağlanmıştı. Toplanan genel kurul sonrası aldığımız haberlere göre olumlu geçmiş ve YÖK Genel Kurulumuz İnegöl İşletme Fakültesi’ni onaylamış bulunmaktadır. Bundan sonra iki aşamamız daha kalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da konunun onaylanması ve Bakanlar Kuruluna sunulması. İnşallah bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte yine yakın kontrolümüz, takibimiz altında olacak. Son günlerde özellikle üniversitenin ilçemize kazandırılması konusunun gündemde olduğu böyle önemli bir günde, şimdilik de olsa bu fakülte girişiminin de olmuş olması bugün bizi bir hayli sevindirdi” dedi.

İşletme fakültesinin İnegöl’e bir çok değer kazandıracağının altını çizen Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegöl, sanayisiyle, mobilyasıyla, köftesiyle, eğitim kurumlarıyla, sağlık kurumlarıyla bir bütün. Diş Hastanesi de İnegöl’ün İnegöl olması için bir unsur. Yüksekokul da İnegöl’ün İnegöl olması için bir unsur. İnşallah şimdi fakülte de İnegöl’e ciddi düzeyde katma değer kazandıracak bir konu. Biz fakülteyi, sadece fakülte sayesinde buraya 300-500 öğrenci gelecek diye görmüyoruz. Şehrin vizyonunu, şehrin ticari hayatını, şehrin sanayisini canlandıracak bir konudur. Çok kısa bir süre önce Yüksekokulla işbirliği içinde yaptırdığımız bir buçuk dönümlük bir mahalle korusunun da buraya kazandırılmış olması bu şehir adına bir güzelliktir. Aynı zamanda İnegöl gibi bir sanayi şehrinde değişik çaptaki eğitim kurumlarının olması, işletme fakültesi gibi yönetici yetiştiren, hesap uzmanları yetiştiren bir kurumun İnegöl’de kurulacak olması, kesinlikle ve kesinlikle İnegöl için önemli bir kazanımdır diye düşünüyorum. İşin en zor aşaması geçildi. Kamuoyunun şöyle bir beklentisi olabilir, ‘bu fakülte ne zaman hayata geçer?’ Tabii bu iki aşamanın çok kısa sürede geçeceğine inanıyorum ama ondan sonraki aşamada bunun fiziki şartlarının yerine getirilmesi yine bizim takibimizde olacak olan bir konu. Burada iş adamlarımızın teşviklerde bulunacağı gibi Maliye Bakanlığımızın bütçesi de devreye girecektir. İnşallah biz kalan süreci en kısa zamanda geçip fakültenin burada start almasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim