Yerlikaya tarafından yapılan paylaşımda, İstanbul’da uyuşturucu madde satıcılarına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, gençleri hedef alan ve mahalle aralarında uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen 272 şüphelinin yakalandığı, operasyonun 4 ay süren kapsamlı bir hazırlık sürecinin ardından hayata geçirildiği belirtildi.

Yerlikaya, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Operasyondaki hedefimiz özellikle gençlerimize musallat olan mahalle ve sokak aralarında uyuşturucu madde satışı yapan “Torbacı’’ diye tabir edilen sokak satıcılarıydı. Operasyonumuzun hazırlıkları 4 ay sürdü. Bu 4 aylık süreçte, İSTANBUL’daki ilçeler tekrar mercek altına alındı. Elde edilen bilgiler büyük bir titizlikle analiz edildi. Şüpheliler teknik ve fiziki takiple izlendi ve işlenen suçlara dair tüm faaliyetler tek tek delillendirildi."

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Esenyurt, Pendik, Bağcılar, Beşiktaş ve Şişli başta olmak üzere birçok ilçede eş zamanlı olarak düzenlendi.

Uyuşturucu tacirlerine karşı kararlılık mesajı veren Yerlikaya, "Gençlerimizin hayatını çalmaya cüret eden, o zehir tacirlerine, bir kez daha net bir şekilde gösterdik: Girdiğiniz sokak, çıkmaz sokaktır! Gençlerimize dokunmaya kalkarsanız, bunun bedelini hukuk önünde ödersiniz!" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan İstanbul Valiliği’ni, başsavcılıkları, İstanbul İl Emniyet Müdürü’nü ve sahada görev yapan polisleri de tebrik ederek “Uyuşturucu, insanlığın en büyük düşmanıdır. Buna cüret eden zehir tacirleriyle; ülkemiz ve insanlık adına mücadele etmeye devam edeceğiz.” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Ekran Görüntüsü 2025 05 22 120759

Kaynak: HABER MERKEZİ