Adalet Bakanı Akın Gürlek, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gürlek, suça yönlendirilen çocuklara verilen cezaların artırılmasının gündemde olduğunu belirtirken, sosyal medya ve dijital platformlara yönelik yeni düzenlemelerin de planlandığını söyledi. Ayrıca, sosyal ve görsel medyada suç davranışlarını özendiren içeriklere karşı da önlem alınacağını vurguladı.
Gürlek, suçun sadece faili değil, o faili yetiştiren ve denetim yükümlülüğünü yerine getirmeyen çevreyi de kapsayacak bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Gerekirse ailelerimizi de bu konuda denetim ve bakım yükümlülüğü ihmal etme anlamında çocukların işlediği bazı suçlardan, özellikle de şiddet içeren suçlar ve adam öldürme gibi suçların sorumluluğunu da gündeme getireceğiz" ifadesini kullandı.
Silah muhafazası ve şiddet içeriklerine yaptırımlar gündemde
Gürlek, "Aynı şekilde ruhsatlı olsa dahi silahların çocukların erişemeyeceği şekilde evde muhafaza edilmesi ve bu konuda usule aykırı muhafaza edilmesi nedeniyle de bir suç işlenmesi halinde ruhsat sahibi kişi hakkında cezai sorumluluk anlamında 6136 sayılı yasada düzenlemeler yapmayı da düşünüyoruz" ifadesini kullandı.
Gürlek, "Okul ve benzeri yerlerde de işlenen adam öldürme eylemlerini nitelikli adam öldürme maddesi olarak düzenleme yapmayı düşünüyoruz" dedi. Gürlek, "Televizyonlarda şiddeti özendirici, silah kullanmayı teşvik edici gibi görsellerin olduğu noktalarda da bununla ilgili gerekli adımları atıp ve özellikle cezai anlamda sorumluluk içeren düzenlemeler yapmayı düşünüyoruz" ifadesini kullandı.





