İnegöl Belediyesi ta

“Temizlik, her şeyin başında gelir”
İnegöl Belediyesi tarafından, her sene okullara yönelik gerçekleştirilen temizlik malzemesi yardımına, bu sene Şakirlakşe İlköğretim Okulundan başlandı.
Dün saat 16.00'da Şakirlakşe İlköğretim Okuluna giden Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar, bir koli sıvı sabunu Şakirlakşe İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Önal ile öğrencilere teslim ettiler.
Eğitimin insan hayatındaki önemini herkesin bildiğini belirten Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, "Bu yüzden İnegöl Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime önem veriyoruz. Okullarımıza arsa tahsisleri, kırtasiye yardımları ve benzeri  konularda verdiğimiz bir çok destek, eğitimi önemseyişimizin bir kanıtıdır. Burada toplanmamızın amacı ise, her sene okullarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz temizlik malzemesi yardımını bu sene de hayata geçirmektir. Bu sene bu uygulamamıza Şakirlakşe İlköğretim Okulundan başlıyoruz. Bilindiği üzere el yıkama, en temel temizlik hareketidir. Sağlıklı nesiller ve salgın hastalıklardan korunmak için el yıkama en basit fakat en önemli önlemdir. Temizlik bireyde başlar daha sonra topluma ilerler. Çocuklara küçük yaşta doğru el yıkama alışkanlığını kazandırmak çok önemlidir. Biz de bunun önemine vurgu yapmak amacıyla ilçemizdeki ilköğretim okullarımıza, 48 koli sabun köpüğü yardımda bulunuyoruz. Öğrencilerimizin sıklıkla ellerini yıkamaları ve kişisel temizliklerine dikkat ederek, olası virüs salgınlarına karşı korunmalarını amaçlıyoruz. Yapılacak tüm çalışmalarla, çocuklarımızın daha sağlıklı bir ortamda gelişme göstermelerini ve gelecek neslin daha sağlıklı bireylerden oluşmasını sağlamak istiyoruz" dedi.
Yapılan temizlik malzemesi yardımı için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Şakirlakşe İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Önal ise, "Okul olarak hijyene çok önem veriyoruz. Temizliğin, Belediyemizin de önceliklerinden olduğunu iyi biliyoruz. Okullara olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Okulumuzla alakalı da bugün güzel bir çalışma yapıldı. Öğrencilerimize zaten hijyenle alakalı gerekli bilgiler ve seminerler veriyoruz. Artık Şakirlakşe geçmişin izinde, geleceğin peşinde, her zaman ileri de olan bir okul. Daha önceki sıkıntılar ortadan kaldırıldı. Artık zamanın akrebinde değil, zamanın yelkovanındayız. Bu hijyenle alakalı da güzel bir proje. Temizlik her şeyin önündedir. Bu güzel projeden dolayı da belediyemize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim