İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte esnaf oda başkan ve yöneticileriyle bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçimlerde destek istedi.

ESNAF DOSTU

Ziyaretten dolayı oda başkanları adına Aktaş’a teşekkür eden Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama, “Sizlerin esnaf dostu olduğunu çok iyi biliyoruz. İçinde bulunduğumuz binanı arsasını siz hediye etmiştiniz. Hep bizlerle oldunuz, teşekkür ederiz” dedi.

FOTOĞRAFIN BÜTÜNÜNE BAKMAK GEREKİR

Türkiye’nin gelişip, büyük mesafeler kat ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Fotoğrafın bütününe bakmak gerekir. Dünü, bugünü ve yarını incelemek lazım. Dünya’da ki ve Türkiye’deki gelişmeleri bütünüyle ele almak gerektiğini düşünüyorum. Tabi, adamın neresi ağrıyorsa orasını tutuyor. Bir emekliye sorsak emekli maaşını konuşur, öğrenciye sorsak iş bulma kaygısını konuşur. Şu bir vaka, Türkiye gelişti kardeşim. Birçok mesafe kat etti. Bu iş istikrar ile gerçekleşti. Bir ülkede istikrar varsa, büyüme olur. Standartlarımız yükseldi. Sudan’da ki fakirliğin 10’da 1’ini ben Türkiye’de görmedim. Standartların ciddi yükselmesinden dolayı bir yorgunluk var. Fotoğrafın bütününe bakınca, biz çok büyük işler başardık. Bursa’nın ve Türkiye’nin standartları ciddi bir şekilde gelişti. İnegöl’de 70 bin araca ulaşmışız. Bursa’da bu rakam 700 bin civarında. Fabrikalar, yeni yatırımlar, yerli otomobil fabrikası, TEKNOSAB ve birçok yatırım. Bu tablo içerisinde bu işe talip olan başkaları da var. Sayın Cumhurbaşkanımız da AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayıdır. Diğer siyasi partilerinde adayları var. Bugüne kadar gelinen nokta, bundan sonra neler olabilir, bu öngörüyü yapmamız lazım. Siyaset istikrarlı adamların işidir. Bu geniş yelpazeyi iyi okumak lazım. Eksiklere rağmen, Türkiye, her ne kadar birileri bunu farklı yorumlasa da, Türkiye gelişiyor ve büyüyor. Üç buçuk kat fiili bir büyüme var. Evet doğru, borçlanmalarla ilgili veriler verilebilir ama genel fotoğrafa bakınca Türkiye yatırımlar yapıyor. Bizim mobilya sanayinden örnek vereyim; 80-100 takım mobilya üreten firma kaç taneydi, şimdi kaç tane. Durağanlık ve inişler çıkışlar var ama devletimiz güçlü. Sosyal bir devlet var aynı zamanda” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim