Parti merkezinde düzenlenen programa SP Bursa il Başkanı İsmail Özdemir, İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Bursa Milletvekili Adayları Mehmet Atmaca ve Fikret Bayram ile partililer katıldı. Programda, Milli görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın yıllar önceki bayram mesajının yayınlanması duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

HUZUR VE BARIŞ MESAJI

Bayramlaşmanın ardından konuşan SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, “Hep birlikte ramazan ayını idrak ettik ve çok şükür bayrama ulaştık. Bayramlar birliğimizin ve beraberliğimizin pekiştiği en önemli ve kıymetli günlerdir. Bayramlar kavgayı ve gürültüyü bir tarafa bırakıp, birbirimizin ötekileştirmeden bir araya gelebilmenin en büyük fırsatıdır. İnşallah bu bayram tüm ülke insanımızın hatta tüm İslam coğrafyasının barışmasına, kucaklaşmasına ve kaynaşmasına vesile olur. Bizler inanıyoruz ki; milletimizin kucaklaşması milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisinin tekrar ülke yönetiminde güçlü bir şekilde söz sahibi olması ile mümkün olabilecektir. Bundan dolayı önümüzdeki hafta gerçekleşecek seçimler tarihimizin en önemli seçimleridir. Bu milletin tekrar kucaklaşması için büyük bir fırsattır. Ve gönülden inanıyoruz ki Saadet Partisi 24 Haziran seçimlerinde tekrar şahlanacak ve seçimin en başarılı partisi olarak önümüzdeki dönemde söz sahibi olacak. Sizlerden ricam Saadet Partimizin zaferini yaşayacağımız son haftada yapacağımız çalışmalara yoğun katılım sağlayarak ve verilen görevleri yerine getirerek katkı sağlamak. İnegöl halkının Ramazan Bayramını tebrik ediyor, bu bayramın huzur ve barış, sevgi ve kardeşliğe vesile olmasını cenab-ı Hak’tan niyaz ederim” dedi.

ÜÇ BAYRAM YAŞAYALIM

Bursa Milletvekili Adayı Fikret Bayram ise, “Bayramınız mübarek olsun. Kalan son bir hafta içerisinde sosyal medya üzerinden amaçları doğru olmayan, kışkırtarak, hakaret edenlere karşı sabırlı olmaya davet ediyorum. Bu sabrı muhafaza edemeyecek varsa 24 Haziran’a kadar tatil öneriyorum. Saadet Partisi güzel işler yapmaya devam ettiği müddetçe tepkiler artacaktır. Anketlerle ittifak edemiyorlar. Yüzde 4’lere kadar olan oranları açıklanıyor. Bana hakaret edenleri tek tek arıyor, güzel güzel konuşup, güzelce ayrılıyoruz. Milli Görüş hareketi neden tekrar iktidar olmak istiyor? diyorlar. O iktidar döneminden bu güne kadar ki ihracat rakamlarını incelediğimizde, ülkemizin yüzde 1’in altında ihracatı var. İthalat farkını göremiyoruz. Bu gün ihracatımız 0.94 olmuş. Hollanda’nın yüzde 7. Biz 220 yıl sonra ancak Hollanda kadar olabiliyoruz. Onların ekilir tarım alanları Konya’dan azcık büyük ama ihracatları 94 milyar dolar. Hollanda, Konya kadar toprağından bunu elde ederken, bizim çiftçimize reva görenleri gezerken fark ediyoruz. Japonya kendi pirincini kendi üretiyor. S400 füzelerine para verip satın almak bu ülkeyi kalkındırmaz. Domatesimizin tamamını satsak parasını ancak ödeyebiliyoruz. Teknolojisiz bu ülke kalkınmayacağı gibi tarımı da ihya etmeden kalkınamaz. Lütfen iftira atmayın, hakaret etmeyin; 25 Haziran’da birbirimize karşı mahcup olmayalım. Üç ‘Bayram’ bir arada olsun” dedi.

ALLAH BİZİ BU DAVADAN AYIRMASIN

Bursa Milletvekili Adayı Mehmet Atmaca’da, “Ramazan bir sabrın, bir samimiyetin hediyesidir. Her türlü engellemelere rağmen yıllardır emek harcayan bu insanlara bir gün bayram olacak. İnşallah bu bayram 24 Haziran’da olsun. Allah bizi doğrudan ayırmasın. Son nefesimize kadar Allah bu davaya sahip çıkmamızı sağlasın. Bu dünyanın hiçbir kıymeti yok, bu dünyayı ahret için eda edenlere müjdeleniyor. Bayram dediğimiz gün geldiğinde, çilemiz azalmayacak. Eğer azalırsa hataya düşeriz. Daha büyük sorumluluk. Dünyadaki zulümlere karşı olmak için daha güçlü olmamız gerekiyor. Kötü günler geçiriyoruz ama geçmişte yaşananlardan bu gün yaşananlar daha az. Geçmişte Erbakan hocamız büyük zorluklar yaşamış, camiye girerken taşlanmış. Seçime az süre kaldı. İşlerimizi, bu kısa süre içerisinde davanın önüne koymak bize zarar verir. Son bir haftamızı feda edelim. Hedefimiz bütün insanların kurtuluşudur. Allah bizi bu kutlu davadan ayırmasın. Bayramınız mübarek olsun” diye konuştu.

KARDEŞLİK MESAJI

SP Bursa İl Başkanı İsmail Özdemir ise, “Bayram akabinde seçimlere gidiyoruz. Bayram küslerin barıştırıldığı, kardeşliğin zirveye çıktığı ortamlardır. Biz tüm ülkeyi kardeş olarak görüyoruz. Kardeşliği tesis etmek için gayret sarfediyoruz. Kardeşliğimizin altına dinamit döşüyorlar. Biz milli görüş olarak onların oyunlarına gelmedik. Biz AK Partiyi, MHP’yi, CHP’yi kardeş olarak görüyoruz. 24 Haziran’da kardeşlik kazanacak. Biz insanların geçmişte yaptıkları hataları önlerine koyarak bu kardeşliği tesis edemeyiz. Elbette zulümler olmuştur. Biz kardeşliği tesis etmek için çalışıyoruz. Büyük hedefimiz; tüm Müslümanların kardeşliğini sağlamak” dedi.

Editör: TE Bilişim