Türkiye Kızılay Dern

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesinin, her üç ayda bir, yılda dört kez periyodik olarak düzenlediği Kan Bağışı Kampanyalarının dışında, artan kan ihtiyacını karşılamak için düzenlediği  ek Kan Kampanyalarından biri daha dün, dernek binasında başladı.

21 Şubat 2012 Pazartesi günü (Dün) başlayan ve 22-23 Şubat 2012 Çarşamba ve Perşembe günleri 10.00 ile 17.00 saatleri arasında devam edecek olan Kan Bağışı Kampanyasında, Bursa Kızılay Kan Merkezinde görevli doktor Özlem Türkoğlu, hemşireler Yasemin Uzun, Zeynep Karagöz, Mustafa Manas ve Gülden Bayram nezaretinde, İnegöllüler ilk gün 50 ünite kan bağışında bulundular.

Kan bağışında bulanan kişilere kan grubu ve kan değerleri hakkında bilgiler verilirken, bağış sonrası ise ikramlarda bulunuldu. Kampanya ile ilgili bilgi veren Kızılay Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Gündoğdu Arıyürek, İnegöl’ün kendi kan ihtiyacını karşılayamadığını belirterek, çevredeki il ve ilçelerden İnegöl'e kan takviyesi gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

İnegöl’ün kan  ihtiyacını karşılamak amacıyla yoğun bir çalışma sergilediklerini bildiren Başkan Gündoğdu Arıyürek, "İnegöl’ün cefakar ve vefakar halkı, düzenlediğimiz kampanyaya gereken ilgiliyi gösteriyor. Tüm ilçe halkımıza teşekkür ediyor, 22-23 Şubat 2012 tarihlerinde (bugün ve yarın) devam edecek kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim