Tarih tekerrür ediyor. Milletin hafızası yenileniyor. Her zaman olan yine oluyor.
Ne mi oluyor?
Kudüs Meselesi unutuluyor.
Sosyal medyada efelendik, meydanlarda lanet okuduk ve hayatımıza devam ediyoruz.
Biz bunu ilk defa mı yapıyoruz?
Tabi ki hayır.
Bir şeyi suyunu çıkarıncaya kadar kullanıp kalanını bir köşeye atıyor ve bir daha hatırlamamak üzere üzerini sıkıca örtüyoruz.
Aslında bu sonradan kazandığımız bir alışkanlık. Emperyal güçlerin geri kalmış ülkelere kazandırdığı bu alışkanlık toplumların milli hafızasını yok etmek için hazırlanmış süper bir formül. Bu zehirli formül Kudüs meselesinde de tuttu.

Fakat formül birilerini fazla etkilememişe benziyor. Kim ne derse desin mevzu İsrail olduğunda Milli Görüş´ün hafızası çok kuvvetli. Söz konusu İsrail olduğunda hafızaları aniden canlanıyor.
İsrail konusu onlar için bir refleks olmuş.
Bu refleks yeterli mi yada bu refleksin bir yaptırımı oluyor mu bunlar tartışılır fakat Milli Görüş´ün bir hafıza zehirlenmesi yaşamadığı aşikâr.

Tüm bunları toplarsak sanırım Kudüs Davasını unutmayıp unutturmamak yine Milli Görüşçülere kaldı. Allah yardımcıları olsun.

************

YİNE OYUNA GELDİK

ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıması aslında İsrail´in başkent olarak Kudüs´ü ilan etmesini gölgede bıraktı. Günlerdir İsrail´in Kudüs´ü başkent ilan etmesini değil, ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasına kızdık. Bütün dünya ABD´yi suçlarken aslında asıl katili unuttu. Bu arada biz birbirimizi yerken İsrail televizyonun karşısında kahkahalarla bizi izliyor.

************

İYİ PARTİ İNEGÖL LİSTESİ

İyi Parti İnegöl İlçe Kurucu Yönetim listesi açıklandı. MHP´de Devlet Bahçeli´yi koltuğundan indirmeyi başaramayıp istifa edenlerin ağırlık kazandığı listede tanıdık isimler yer alıyor.

İyi Partide isminin yer almasından çekinip yakın akrabalarını listeye yazdıranlar özellikle dikkatimi çekti. Bu konu bence çok önemli. Listeye kendisini değil de yakın akrabalarını yazdıran isimleri anlamakta güçlük çekiyorum. “Ben olmayayım ama benden biri olsun” mantığı siyasette hoşlanmadığım bir olaydır.
Bir başka dikkat çeken detay ise Meral Akşener´in “Partimizde en az %25 kadın olacak” söylemine de uyulmamış olması. Zira 54 kişilik listede 10 bayan bulunuyor.
Listede CHP´li isimleri de görüyoruz. Ancak bunda bir beis görmüyorum. Zira İyi Parti tüm siyasi oluşumlara hitap ediyor. Ancak MHP´den ayrılmış ve çekirdek kadrosunu MHP menşeili isimlerden oluşturmuş bir partide özellikle CHP´den gelen isimler bir süre sonra sırıtacak ve yerini yadırgayacaktır.

DYP kökenli Meral Akşener´in kuracağı partide DYP kökenli bir çok isim göreceğimi sanıyordum fakat listeye bakınca bu öyle olmadığını gördüm. Araştırdığım kadarıyla sadece İnegöl´de değil bir çok bölgede DYP kökenli isimlerin listelerde azınlıkta kaldığını öğrendim. Bu konuda yanıldığımı söyleyebilirim.

************

Velhasıl...

Balık hafızalı değil milli hafızalı nesiller dileğiyle...