Avrupa Birliği FRIT fonu Kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan “Mesleki Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum” Projesiyle,  İnegöl Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini 7 Milyon TL donanım ve donatım desteği sağlandı.

İnegöl Kaymakamı Sayın Eren Arslan, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ile birlikte Mesleki ve Teknik Eğitim yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi ( SEUP)  Kapsamında Bursa’ daki Pilot okullardan olan İnegöl Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyarette ettiler.

Avrupa Birliği FRIT fonu Kapsamında, KfW tarafından yönetilen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan “Mesleki Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum” Projesi genel amacı Geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve Türk ev sahibi toplulukların sosyal ve ekonomik uyumunu, istihdam edilebilirliklerini ve yeterliliklerini iyileştirerek mesleki eğitime teşvik edilmesi sağlıyor. 3 ana bileşenden projede, okulların Mesleki ve Teknik altyapılarının geliştirilmesi amacıyla ekipman alımı ve Atölye kurulumları, GKAS ve İhtiyaç sahibi Türk öğrencilere yönelik Öğrenci Destek Paketleri ve tüm bunlara ilişkin farkındalık ve görünürlük oluşturmaya yönelik olarak yürütülen iletişim faaliyetlerini içeriyor.

SEUP Proje Koordinatörü olan Müdür Yardımcısı Zeynep Özkan, Projenin kendileri için bir fırsat olduğunu bu kapsamında Bilişim Teknolojileri ile Elektrik/Elektronik Teknolojileri Alanı atölye ve laboratuvarlarında  alt yapı çalışmaları, ekipman alımı gibi modernize çalışmalarının tamamlandığının bilgisini verdi.

Önceki yıllara nazaran proje ile birlikte  okula tercih oranının arttığını belirten Özkan, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında 15 Suriyeli ve 10 Türk öğrencinin yer aldığı proje kapsamında eğitim desteklerinden (okul kıyafeti, temrinlik, yemek, servis, tablet  ) faydalandığını söyledi.

Özkan, Suriyeli öğrencilerin iyi bir eğitim almaları ve  meslek sahibi olmaları için ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ve projenin avantajları hakkında ailelere bilgilendirme yapıldığı bilgisini aktardı.

Okul Müdürü Kemal Akbaş ise, öğrencilerin okul ortamında akranları ile iş birliği ve ortak çalışma içinde olduklarını , beceri  ve  yeteneklerini geliştirdiklerini ve hedeflerinin geçici koruma altındaki Suriyeliler başta olmak üzere tüm toplumda mesleki eğitimin algısını değiştirmek ve hak ettiği konuma getirilmesine katkıda bulunmak olduğu belirtti.

Kaymakam Eren Arslan da, modernize edilen atölye ve laboratuvarlardaki çalışmaları yerinde ziyaret ederek  projenin her aşamasında gönüllü olarak görev alan herkese teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

Editör: TE Bilişim