MÜSLİM SERBEST EMEKLİ OLDU
  İlçemizin sevilen okul müdürlerinden Hacı Sevim Yıldız-1 MTAL Müdürü Müslim Serbest, kendi arzu ve isteğiyle 16 Temmuz 2021 tarihinde emekliye ayrıldı.
  1963 yılında İnegöl'de doğan Müslim Serbest ilk, orta ve lise tahsilini İnegöl'de yaptıktan sonra, yüksek tahsilini 1983-1987 yılları arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. 1987 yılında yapılan "Öğretmenlik İçin Yeterlik Sınavı" nı kazanarak aynı yıl Çorum Ticaret Meslek Lisesi'ne T.D. ve Edebiyatı Öğretmeni olarak atandı. 1992 yılında BİLECİK-Gölpazarı Lisesi'ne atanan Müslim Serbest 1993-1994 yıllarında İZMİR-Gaziemir Ulaştırma Okulu ve Çankırı Astsubay Hazırlama Okulu'nda Yedek Subay olarak tamamladı. Askerlik dönüşü BİLECİK-Gölpazarı Şehit Kemal Ay Çok Programlı Lisesi'nde Müdür Yardımcılığı ve Müdür Vekilliği; İmam Hatip Lisesi'nde T.D. ve Edebiyatı Öğretmenliği görevini yapan Müslim Serbest 1997 yılında İnegöl Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi'ne T.D. ve Edebiyatı Öğretmeni olarak atandı. 
  İnegöl'de Müdürlük görevine ilk defa Alanyurt 75.Yıl İlköğretim Okulu'nda başlayan Müslim Serbest, 2005 yılında Hayırsever Kuruluş Küçükçalık A.Ş. tarafından yaptırılan İnegöl Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi'ne Kurucu Müdür olarak atandı. 2010 yılında ise Asıl Müdürlüğe atanan Müslim Serbest, aynı yıl Anadolu Lisesi'ne dönüştürülen okulda 2018 yılına kadar Okul Müdürü olarak görev yaptı. 2018 yılında İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne T.D.ve Edebiyatı Öğretmeni olarak atanan Müslim Serbest 04.10.2019 tarihinden itibaren de Hayırsever İş Adamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız-1 MTAL' de Okul Müdürü olarak görev yapıyordu.
    Yaklaşık 34 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yapan Müslim Serbest, bu süreçte sayısızca öğrenci yetiştirmiş; öğrenci, öğretmen ve yönetici arkadaşlarını teşvik ederek sosyal, kültürel ve sportif yarışmalar ile çeşitli projelerde İlçe, İl, Bölge ve Türkiye Finallerine katılma başarısı göstermelerini sağlamıştır.
  Evli, 2 çocuk ve 2 torun sahibi olan Müslim Serbest' in gazetemiz olarak emeklilik hayatında ailesi ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmesini diliyoruz.

Editör: TE Bilişim