İnegölspor Isparta beraberliğinin ardından Arnavutköy’ü ve Çarşamba günü Arnavutköy’den sonra evinde konuk ettiği 32 puanla 10’ncu sıradaki Menemen’i iki golle geçerek son 4 haftada topladığı 10 puanla çıkışa geçti. Maçın başından sonuna kadar rakibinden daha iyi ve etkili oynayarak güzel bir 3 puan daha aldı. Aldığı bu 10 puanla maçtan sonra bu galibiyet coşkusunu tribünlere giderek taraftarlarıyla kutladı.

Rakip takım yıllarca 2. Ligde mücadele ederek kurduğu 1. Lig hayalini gerçekleştirdi. Ancak 1. Lig serüveni çok kısa sürdü. Çabucak küme düşerek 2. Ligdeki yerine döndü. İnegölspor deplasmanına 32 puanla 10. sırada geldiği için rahat geldi. Bu maçta beklediğimiz direnci hiç gösteremedi. Bu sezon İnegöl’e gelen takımların en kötüsü gibi oynadı. Hiçbir varlık gösteremedi. Oynayan oyuncularının yarısı bal liginde forma giyemez. Ancak 32 puanları var ve küme düşme korkuları yok. Böyle oynarlarsa çok sürprizlerle karşılaşabilirler. Göze batan oyuncuları hiç yoktu.

İnegölspor’a gelince teknik heyet Arnavutköy maçındaki kadroda sakat olan Kaleci Gökhan ve Hamza’nın dışında Ersel’in yerine Arnavutköy’e galibiyet golünü atan Niyazi Batuhan’ı ilk 11’e koyarak kalede Bekir, geride Sefa-Erman-Volkan-Orhan, ortada Uğur-Yılmaz-Furkan, ileride Matincan-Ömer Faruk-Niyazi Batuhan tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Furkan’ın yerine Kaptan Bahadır’ı, Metincan’ın yerine Yasin’i, Uğur‘un yerine Alperen’i, Niyazi’nin yerine Ersel ve Sefa’nın yerine Gökhan Meral’i oyuna aldı. Yapılan değişiklikler oyuna olumlu yansıdı. Bu değişikliklerle birlikte rakip takıma baskımız iyice arttı. Özellikle uzun zamandır yedekte bekleyen Kaptan Bahardır oyuna girdikten sonra forvet arkasını mükemmel toparlayarak dağıttığı paslarla bir çok pozisyon bulmamıza katkı sağladı. Bahadır tecrübesini ve tekniğini maça etkili bir şekilde yansıttı. Maça etkili ve mutlak 3 puan hedefiyle iyi başlayan temsilcimiz dana 2.dakikada Metincan Cici’nin iki ayağını yerden keserek yapılan net penaltı’yı orta hakem es geçmese maç baştan kopacaktı. Ancak İnegölspor baskısını devam ettirerek aradığı golleri Niyazi ve Ömer Faruk’la bularak galibiyetini perçinledi. Kalede Bekir tecrübesi ve yerinde çıkışlarıyla görevini iyi yaparak Gökhan’ı aratmadı. Müdafaamız uyumlu ve etkili oynadı. Sağdan Sefa, soldan Orhan’ın bindirmeleriyle rakip bekler çöktü. Orta alanımızda Kaptan Yılmaz ve Uğur akıllı ve etkili oynadılar. Forvetimizi çok iyi desteklediler. Ancak genç Furkan Arnavutköy maçındaki gibi ilk yarıyı zor çıkardı. Oyuna bir türlü konsantre olamadı. Çok top kaybı yaptı. Top kaybettikçe de oyundan düştü. Devre arasında imdadına Bahattin hoca yetişti ve oyundan alarak yerine kaptan Bahadır’ı aldı. İleride Metincan müthiş tekniğini ve kıvraklığını oyuna yansıttı. Ömer Faruk çok çalıştı rakip müdafaayı çok zorladı. Sonunda da rakip sol bekin Yasin’e ikram ettiği topu filelere göndererek uzun zamandan beri devam eden gol orucunu bozdu. Sol kanatta ilk 11’de yer bulan Niyazi sol kanatta buluştuğu topu daha müsait arkadaşına pas vermek yerine kendi vurmayı tercih edince biraz kaleci birazda şansı yardımıyla ceza alanı dışından güzel bir gol attı. Kaptan Bahadır, Alperen, Ersel, Yasin ve Gökhan oyuna girdikten sonra takımımızı ateşlediler ve son 20 dakikada rakip kalede birçok pozisyon buldular. Tecrübeli ve alternatifli kadromuz değişik rotasyonlara müsait. Bunun semeresini son 4 maçta alınan 10 puan açıkça ispatlıyor. Devamı gelir inşallah.

Sonuç olarak, İnegölspor’umuz son 4 maçta topladığı 10 puanla puanını 26’ya çıkardı. Menemen maçını kazanan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyorum. Hafta arası olmasına rağmen tribünlere koşup takımımızı destekleyen taraftarlarımızı kutluyorum. Ayrıca kurucu müdürü olduğum ve 8 yıl müdürlüğünü yaptığım Okul spor faaliyetlerinde başta futbol olmak üzere 12 branşta Türkiye’mizin her yerinde İnegöl’ümüzün ve Bursa’mızın adını dağlara taşlara yazdırdığım sevgili İnegöl Spor Lisesi öğrencilerimi ve onları maça getiren müdür vekili kardeşim Yunus Memiş hocamızı kutluyorum. Tribünlere gelerek İnegölspor’umuzu maçın başından sonuna kadar desteklediler. İnegöl Spor Lisesi ile gurur duyuyorum. Başarılarının ve İnegölspor’umuza desteklerinin devamını diliyor. Hepsini gözlerinden öpüyorum. Önümüzdeki hafta İnegölspor’umuz ilk yarıda evimizde yenildiğimiz zirve yarışında fikstürün üst sıralarında yer alan 44 puanlı Urfaspor’a konuk olacak. Bu Çarşamba günü Ankaraspor’un evinde yendiği Urfa’yı İnegölspor bu tecrübeli ve alternatifli kadrosuyla neden yenmesin? Ben bu maçtan puan veya puanlar bekliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuzun Urfa maçı başarılarını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”