Kız Çocuklarınıza Çiçek Alın

Geçen gün bizim iş yerine bir müşterimiz geldi, ben de karşılamak için yanına gittim. Baktım arabasında biri büyük ikisi küçük üç demet çiçek var, merak edip sordum:

- Ağabey hayırdır, 3 demet çiçeği ne yapacaksın?

- Bugün benim hanımın doğum günü. Ona çiçek alırken iki kızıma da çiçek aldım, her zaman böyle yaparım. (Adamın iki kızı bir oğlu var).

- Neden?

- Kızlarım çiçeğe alışsınlar, doysunlar böyle şeylere, yarın değersiz biri kızlarımı basit bir çiçek alarak etkileyip kandırmasın, üzmesin, dedi.

Benim de tecrübelerime göre düşük değer erkeklerin, ailesinden ilgi görmemiş kızları etkileyip kandırması çok kolay oluyor. Anne babasından ilgi ve sevgi görmemiş kız, belki bir çiçeğe boş beleş bir oğlana âşık olup kendini kaptırabiliyor. Ama iyi ailede yetişmiş, iyi babaların kızlarını kötü erkekler kolay kandıramıyorlar. İyi ve mutlu aile kızları eş seçiminde daha mantıklı tercih yapıyorlar.

Abimizin bu görüşü çok hoşuma gitti, inşallah ileride evlenirim ve Allah bana da bir kız çocuğu nasip eder. Ben de kızıma çiçek alırım.

DEDEMİN DUASI

Dedem Orhan Keskin, 1950’li yıllarda İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinde okurken cuma namazına Şehzadebaşı Camii’ne gidiyor. Orada imam, cuma vaazında kız çocuklarının yetiştirilmesinin öneminden bahsediyor.

İmam peygamberimizden bir rivayet anlatıyor: “Üç kız çocuğu olup güzel yetiştiren büyük sevap kazanır, dört kız çocuğu olup saliha yetiştiren cennetlik olur, beş kız çocuğu olup da hepsini imanlı ve namuslu yetiştirene cennetin kapıları açılacaktır.” diyor.

Dedem o zamanlar bekâr, vaazı dinleyince cuma namazının sonunda dua ediyor; “Allah'ım bana 5 tane kız nasip et ve onları en iyi şekilde yetiştireyim, senin rızanı kazanayım”.

Okul bittikten sonra dedem anneannem ile evleniyor, her gebelikte anneannem bir de oğlu olsun istiyor ama dedemin duası kabul oluyor ve Allah dedeme 5 tane kız evlat nasip ediyor. Bu kızların 5’i de benim hayatımda tanıdığım en iyi insanlar, o şekilde yetiştirmiş dedem ve anneannem.

Beş çocuğun beşinin de de kız olma ihtimali 1/32 ihtimal. Bir kadının beş tane çocuk doğurabilmesi de çok çok düşük bir ihtimal, istese bile 5 tane çocuk doğuramayan çok kadın var. Bu iki düşük ihtimal adeta mucizevi bir şekilde bir arada gerçekleşiyor.

 Dedem kızlarına “Siz benim kabul olunmuş duamsınız” der.

Siz de güzel dua edin, yuvanız ve evlatlarınız dualarınız olsun.