Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir meyhane açılışında dua okumasıyla kamuoyunun gündemine gelen emekli imam Ferhat Taşkın, tepkiler üzerine açıklamada bulundu. Yaşananlar nedeniyle üzüntü duyduğunu ifade eden Taşkın, kendisine yönelik hakaretlere de tepki gösterdi.
MEYHANE AÇILIŞINI DUA İLE YAPMIŞTI
Fethiye’de yeni açılan bir meyhanenin açılış törenine katılan emekli imam Ferhat Taşkın’ın dua ettiği görüntüler tartışma yarattı. Açılışta konuşan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, yeni işletmelerin bölge ekonomisine katkı sağlayacağını belirtirken, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Veli Uysal da işletme sahibine “Allah bol ve bereketli kazançlar nasip etsin” sözleriyle başarı dileğinde bulundu.
Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından konuşan emekli imam Ferhat Taşkın, 40 yıl boyunca imamlık yaptığını ve kısa süre önce emekliye ayrıldığını belirtti.
"KENDİNİ BİLMEZLERİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM"
Görev yaptığı süre boyunca vatandaşların yanında olmaya çalıştığını ifade eden Taşkın, sosyal medyada kendisine yönelik ağır yorumlar yapıldığını belirtti.
Taşkın açıklamasında, “Sırf oradaki içki olayını bahane ederek sosyal medyada paylaşan kendini bilmez insanları Allah'a havale ediyorum. Ben çok mağdurum. Sadece şahsıma değil, din üzerinden yapılan hakaretlere de çok üzüldüm. Böyle bir şey olacağını bilseydim evimden çıkmazdım. Hem kendi camiama hem de dini çevrelere sıkıntı yaşattığım için başta Allah’tan af diliyorum” ifadelerini kullandı.




