Pakistan’ın eski Başbakanı İmran Han kısa bir süre önce, ABD destekli bir darbe ile karşı karşıya kalarak, hiç istenilmeyen demokrasiden uzak bir şekilde görevini bırakmak zorunda kalmıştı. Fakat İmran Han, bütün dünyanın tanıdığı başarılı bir sporcu olarak, kolay, kolay pes etmeyen bir yapıya sahip siyasetçidir. Bu gücünü de her halde eski başarılı bir sporcu olmasına borçlu.

Pakistan’ın eski Başbakanı İmran Han bu günlerde, Pakistan’ın Başkenti İslamabat Eyaletinde yürüyüşler yapıyor. İmran Han, İslamabat’ın 9. Bulvarında Pakistan Adalet Hareketi Partisi CPTI mensuplarına hitap etti.

Hükümete seçim tarihi belirlemesi ve meclisi feshetmesi için 6 gün süre tanıyan İmran Han, Başken İslamabat’taki yürüyüşünü sonlandırdı. İmran Han, seçim kararının alınması halinde tüm kendisini seven Pakistanlılarla Başkente geri döneceği uyarısında bulundu.

Hükümetin politikası halkı karşı karşıya getirmek ve anarşi çıkarılmak istediğini iddia eden Han:

“Hükümet seçim kararı alıp meclisi feshedene kadar burada kalmaya kararlıyım, ama son 24 saatte gördüklerimden sonra yürüyüşe son vermek kararını aldım.” Dedi.

Barışçı görüşlerin göz yaşartıcı gaz bombası, gözaltılar ve tutuklamalarla engellenmeye çalışıldığını öne süren Han, yüksek mahkemenin konuyu gündemine alınmasına sevindiğini dile getirdi. Han Başkentte yürüyüş sırasında 5. Karaçi’deki gösterilerde ise 3 PTI mensubunun hayatını kaybettiğini, bunlardan birinin ise polisin göz yaşartıcı gazın etkisiyle köprüden düştüğünü iddia etti.

Türkiye’yi ve Türkleri çok seven, Türkiye hakkında hep güzel sözler söyleyen, Türkiye dostu ve Emperyalizme karşı duran, İmran Han’a çalışmalarında başarılar ve siyasi hayatında talihinin hep açık olmasını diliyoruz.