Lise yaş kategorisindeki hafif düzey zihinsel engelli öğrencilerin eğitim öğretime devam ettikleri Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Meslek Okulu’nun Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projeleri kapsamında hazırladığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilerek hibe desteği verilen “2019-1-TR01-KA102-065142” numaralı “Engellilerimiz Hizmet Sektöründe Çalışmak İçin Avrupa’da Meslek Öğreniyor” isimli projenin ilk hareketliliği için Almanya’ya staja giden özel eğitim öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru’yu ziyaret ettiler.

Ziyarete, Okul Müdürü Mustafa Öztürk, Müdür Yardımcısı İhsan Tokgöz, Alan şefi ve meslek dersi öğretmenleri Muhsin Yalçın ve İsmail Uslu’nun yanı sıra projenin birinci hareketliliği kapsamında görevli öğretmenlerinin refakatinde Almanya’nın başkenti Berlin’e 14 gün süreli staj eğitimi alan özel eğitim öğrencileri de katıldı.

Proje ve birinci hareketlilik hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Mustafa Öztürk, “Okul yöneticileri ve öğretmenler olarak özel eğitim öğrencilerimize rutinin dışında neler kazandırabiliriz düşüncesiyle yola çıkarak hazırladığımız Erasmus+ projemiz kapsamında 28 Kasım 2021 - 11 Aralık 2021 tarihleri arasında 5 öğrencimiz 1 yönetici ve 2 öğretmenimizin refakatinde Almanya’nın Başkenti Berlin’de mesleki eğitim stajına devam ettiler. Mesleki staj faaliyetini Almanya’daki partnerimiz Interaktiv e. V. Berlin GmbH isimli kurum organize etti. Staj sürecinde öğrencilerimizin mesleğe yönelik bilgi beceri ve davranışları kazanmalarının yanısıra, seyahat için hazırlık yapabilme, bağımsız olarak seyahat etme, kullandığı giysilerini temiz ve özenli kullanma, evinden uzakta konaklama, kendi başına kişisel ihtiyaçlarını karşılama, eğitim faaliyetleri ile beraber, kültürel etkinliklere katılma, grup davranışlarına göre istenilen davranışları gerçekleştirme yeteneklerini de geliştirdiklerini gözlemledik. Aslında proje üretip gerçekleştirmek okulumuzda kurumsal kültüre dönüştü. 2019 yılında da yine Erasmus+ programı kapsamında Avusturya Bregenz ve Almanya Berlin’de 14’er günlük staj faaliyetleri için her hareketlilikte 8 öğrenci olmak üzere toplam 16 öğrencimizi staj eğitimine götürmüştük. Bu projenin ikinci hareketliliğini önümüzdeki bahar aylarında gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Öztürk, proje sürecinde kendilerine her türlü desteği veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru’yabu vesileyle kurumum adına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru da; “Özel öğrencilerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine büyük katkı sağladığına inandığımız bu tür projelerin artarak devam etmesi en büyük dileğimiz. Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Meslek Okulumuz bu tür projeleri ile ön plana çıkan okullarımızdan bir tanesi. Almanya’nın başkenti Berlin’de 14 günlük mesleki stajlarını tamamlayan ve bugün de kazanımlarını bizimle paylaşmak için ziyaretimize gelen özel öğrencilerimizi ve bu projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen tüm yönetici ve öğretmenleri tebrik ediyor, özel öğrencilerimiz için verdikleri emeklerden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin şahsıma verdikleri kendi el emeklerinin ürünü hediyelerden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretin son kısmında özel öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru’ya okuldaki atölyelerde ürettikleri hediyeleri takdim ettiler.

Editör: TE Bilişim