İnegöl Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde geleneksel hale gelen fidan dikim etkinliğini Akhisar Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan çocuk oyun alanı ve koruluk alanda, toplamda 112 adet yetişkin formda ağaç dikimi yapıldı. İnegöl Belediyesi tarafından bugüne kadar gerçekleştirilen fidan dikimlerinin sayısı ise 600'e ulaştı. 600'üncü fidan, 15 Temmuz şehitleri adına toprakla buluştu.

Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, meclis üyeleri ve parti yöneticileriyle birlikte etkinliğe katılarak çocuk oyun alanını inceledi ve fidan dikimi gerçekleştirdi. Başkan Taban, fidan dikimi sırasında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un demokrasinin simgesi olduğunu ve bu günün milletin birlik ve beraberlik içindeki milli duruşunu temsil ettiğini belirtti. Demokrasi zaferini kutladığı bu günde, şehitlerin anısına fidan dikimi etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini vurgulayan Başkan Taban, bugüne kadar 600 fidanın toprakla buluştuğunu ifade etti.

Başkan Taban, Akhisar Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi vererek, Yükselen Sokak üzerinde bulunan alanda çocuk oyun parkı ve 15 Temmuz Ağaçlandırma Alanı düzenlendiğini açıkladı. 2900 metrekarelik alanda 2000 metrekare yeşil alan, 650 metrekare sert zemin alanı ve 250 metrekare çocuk oyun alanının bulunduğunu belirten Taban, yeşil alana 108 adet, çocuk oyun alanına ise 4 adet yetişkin ağaç dikimi yapıldığını söyledi. Başkan, yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diledi.

İnegöl Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği fidan dikimiyle, şehitlerin anısını yaşatmaya ve çevre bilincini yaymaya devam ediyor.

Editör: Berfe KURT