Operasyonlar sonucunda yakalanan 64 şüpheliden 35’i tutuklanırken, 29’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Şüphelilerin, çeşitli yöntemlerle vatandaşları dolandırdıkları ve kamu kurumlarını zarara uğrattıkları ortaya çıkarıldı.
Antalya’da sahte reçetelerle yeşil reçeteli ilaçların usulsüz satışını yapan şüphelilerin, Artvin’de ise cinsel içerikli ürünler satan bir firmadan elde ettikleri müşteri bilgileriyle dolandırıcılık gerçekleştirdikleri tespit edildi. Adana’da “yardım” adı altında ücretsiz alışveriş kartları dağıtarak vatandaşların kişisel bilgilerini ele geçiren örgüt üyeleri, bu yöntemle 343 kişiyi dolandırdı. Balıkesir’de ise para karşılığında sahte engelli raporları düzenlenerek devlet kurumları zarara uğratıldı.
Ayrıca, bazı şüphelilerin kendilerini avukat, mali müşavir ve muhasebeci olarak tanıtarak “uzlaşı parası” adı altında dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Yapılan incelemeler neticesinde şüphelilerin banka hareketlerinde toplamda 1 milyar 785 milyon TL’lik para trafiği tespit edildi. Bu kapsamda şüphelilere ait 402 banka hesabı, 18 kripto varlık hesabı, 5 araç, 2 konut ve sahte raporlarla edinilen 12 otomobile el konuldu.
Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal, bilgisayar, cep telefonu, banka ve kredi kartı ile sahte sağlık raporları da ele geçirildi. Şüpheliler hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Uyuşturucu/uyarıcı madde imal ve ticareti”, “resmi belgede sahtecilik", “rüşvet, “Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık, “Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi ” ve “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması” suçlarından soruşturma başlatıldı.