Sendikanın lisans tamamlama kazanımıyla birlikte 120 bin sağlık çalışanının lisans mezunu olduğunu dile getiren Hüseyin Aydın, buna rağmen lisans, ön lisans ve lise mezunu hemşirelerin aynı hizmeti yaptığını örnek vererek 3600 ek gösterge sürecinde eğitim durumunun değil, meslek grubunun göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

3600 EK GÖSTERGE ÖNEMLİ BİR KAZANIM

Sağlık çalışanlarının göstergelerinin 3600’e yükseltilmesiyle emekli maaşlarına 600 TL, emekli ikramiyesine ise 30 bin TL civarı bir yansımanın olacağını aktaran Aydın, 3600 ek göstergenin önemli bir kazanım olduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ikinci 100 günlük faaliyet raporunda 3600 ek göstergeye yer vermesine de değinen Hüseyin Aydın, “Sanki Cumhurbaşkanımızın söz verdiği 4 meslek grubundan sadece öğretmenlere 3600 ek gösterge verilecekmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. 4 meslek grubu için Cumhurbaşkanlığı’ndaki süreci takip ediyoruz ve Memur-Sen olarak da önerilerimizi sunduk” diyen Aydın, 3600 ek göstergenin sağlık alanında çalışan herkesi kapsaması içinde mücadele edeceğimizi sözlerine ekledi.

ŞİDDETE KARŞI CAYDIRICI VE ÖNLEYİCİ TEDBİRLERİN ALINMASI GEREKİYOR

Aydın, sağlık çalışanlarının sorunlarının başında sağlıkta şiddetin geldiğini ifade etti. Sendikanın sağlıkta şiddete karşı büyük bir mücadele verdiğini vurgulayan Aydın, kutsal bir mesleği icra eden sağlık çalışanlarına vatandaşlarımızın söz ve davranışlarında hassas olması ve duyarlı davranması gerektiğini dile getirdi. Mücadelelerinin sonucunda çıkan sağlıkta şiddet yasasıyla sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasının önünün açıldığını söyleyen Aydın, şiddet olaylarının önüne geçilmesi için yasal önlemlerin yanı sıra caydırıcı ve önleyici tedbirlerin de alınması gerektiğini vurguladı. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulamayı bir marifetmiş gibi gören holiganların sağlık çalışanlarından ellerini çekmeleri gerektiğini aktaran Aydın, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların acil sağlık hizmetleri dışındaki sağlık hizmetlerinden 6 ay süreyle ücretli faydalandırılması ve sonraki sağlık hizmeti alma başvurularında bu hizmetin kolluk kuvvetleri nezaretinde verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İSTİHDAM SORUNUNDA YETERLİ ADIMLAR ATILMADI

  1. sağlık çalışanlarının istihdam yetersizliği nedeniyle ağır iş yükü altında ezildiğini söyleyen Aydın, şehir hastanelerinin yapılmasıyla birlikte istihdam sorunun daha da arttığını ve bu soruna bir an önce Sağlık Bakanlığı’nın çözüm bulması gerektiğini ifade etti. Sağlık hizmetlerinin nitelikli ve kaliteli olması bakımından istihdam politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini aktaran Aydın, sendikanın ve SASAM Enstitüsünün sağlık hizmetlerinde istihdam yetersizliğiyle ilgili birçok çalışma gerçekleştirdiğini ancak bu konuda yeterli adımların atılmadığını kaydetti.
Muhabir: TE Bilişim