Deplasmanda  Batman’a penaltı golü ile yenilerek eli boş dönen temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü evinde ağırladığı Çorum FK ye 3 golle 3 altın puanı daha adeta sahada gezinerek altın tepsi içerisinde sunarken haftalardır aldığı yenilgilerden ve kaybettiği puanlardan bir türlü gerekli dersleri çıkaramadı. Çorum maçına orta sahanın dinamosu Furkan ve müdafaamızın tecrübeli  stoperi Hamza ve takımımızın en çok koşan  gayretli oyuncusu Ersel’in sakatlıkları nedeniyle bu 3 oyuncudan eksik çıktığı maçta yakaladığı mutlak pozisyonları gole çeviremeyince ve 2.yarıda  fizik ve kondisyon olarak düşünce rakip Çorum FK’nın dalga dalga gelen akınlarını durduramayınca sonuç kötü oldu. Temsilcimiz bu mağlubiyetten sonra fikstürde 10 puanla 17’nci sıraya yani düşme potasının tam göbeğine oturdu. Saha ve hava şartlarının güzelliğine ve tribün desteğinin 3 gole rağmen hiç kesilmeden maçın sonuna kadar devam etmesine rağmen Maalesef sonuç yine hüsran oldu.

Rakip Çorumspor 20 puanla 5’inci sırada geldiği İnegöl’den hiç beklemediği 3 gollü farklı bir skorla evine dönerken Play-off  ve zirve iddiasını devam ettirdi. Kadrosunda yıllarca 1.Ligde şampiyonluk yaşamış tecrübeli golcüler Mehmet Akyüz ve Burak Çalık gibi oyuncuları barındıran Çorum geçtiğimiz haftalarda Bursaspor’dan kovulan Tahsin Tam’ı takımlarının başına getirmiş ve Tahsin Tam’da İnegölspor’u bir ay içerisinde ikinci defa yenmeyi başardı. İnegölspor’un oyuna başlama hızını devam ettiremeyince ve yakaladığı pozisyonları gol yapamayınca Çorum bunu fırsat bilerek daha atak ve cesaretli oynamaya başladı. 2. yarıda İnegölspor fizik ve kondisyon olarak çökünce Çorum FK beklemediği farkı yakalayarak zirve için iyice umutlandı.

İnegölspor’a gelince Teknik Heyet maça kalede Sercan, geride Yunus Emre-Yusuf Ziya-Serhat-Orhan, ortada Kadir Salih-Yılmaz-Taşkın, ileride Hiyazi-Ömer Faruk-Bahadır tertibiyle başladığı maçın her zamanki gibi 60’ıncı dakikasından sonra Yılmaz’ın yerine Emir, Kadir’in yerine Taylan ve Bahadırın yerine Sergen’i oyuna aldı. Bu değişiklikler son derece olumsuz bir etki yaparak takımımızı daha da geriye götürdü. Bu 3 değişiklikten sonra kalesinde 2 gol daha gördü. Maçın başında  Ömer Faruk’un altı pasın içerisinde  gelen ortaya iyi vuramayınca top az farkla üstten auta çıktı. Bu kaçan mutlak golden sonra 1-2 pozisyonu daha aynı şekilde  oyuncularımız çimlere gömdükten sonra rakip takımın golü geldi. Kaleci Sercan’ın  iki defa kale içinden çeldiği top ceza alanı üzerine döndü Burada müdafaamız rakibini seyredip  bekleyince  Mehmet Akyüz’ün ceza alanı üzerindeki Atakan’ın önüne yuvarladığı topu bu oyuncu tekrar vurdu. Sercan’ın bu topa müdahale etmesine rağmen top filelerimize girdi. Bu gol kötü oynamaya başlayan ve orta sahayı rakibe teslim etmeye başladığımız bir anda gelince takımımız büsbütün dağıldı. Kulübede, sahada oynayan ve adeta sürünen oyuncularımızın yerine girip iş yapacak  yedek oyuncu olmadığından yapacak bir şey yoktu. Devre arasındaki teknik heyet uyarılarının 2.yarıda hiçbir etkisinin olmadığını üzülerek izledik. 2.yarıda durum 0-1 iken sağ taraftan  oyuna yeni giren Emir’in kullandığı bir serbest atışta topu yerden 2 metre yükseltemeyip 18 üzerindeki rakibinin ayağına teslim edip bu  topu kovalamaması ardından o oyuncu topu ileriye attı. O topu oyuna yeni giren Enes kovaladı ve Yunus Emre’nin müdahalesine rağmen topu Sercan’ın üzerinden ikinci defa filelerimize gönderdi. Bu gol takımımızı   tamamen oyundan düşürdü. Sonuçta  3’üncü golde gelince hiç beklemediğimiz farkla sahadan şaşkın ve bundan sonraki sürecin neler getireceğini bu kaosun içerisinden nasıl çıkacaklarını düşünerek boynu bükük ayrıldılar. Bu maçta İnegölspor’da elinden gelen gayreti gösteren 2 oyuncu vardı. Birisi kaleci Sercan, diğeri sağ bek Yunus Emre Duyan’dı. Yunus Emre sağ kanattan Niyazi Batuhan’ın sezon başından bu yana yapamadığı ortalardan 7-8 tane yaptı. Affedilen ve ilk 11’de sahaya çıkan Ömer Faruk bilhassa ilk yarıda  arkadaşlarına çok güzel asistler yaptı. Ancak yanında oynayan Niyazi ve Bahadır son derece kötü oynayınca bu  paslar değerlendirilemedi.

Sonuç olarak ilk yarıdan  geriye sadece 5 maç kaldı. Takımımız bu maça sakatlıklar nedeniyle eksik çıktı. Ancak eksik oynadığı o oyuncular varken de kötü sonuçlar alıyordu. Sorun sakatlıklar değil, başka bir şey var. Takımımızın kapasitesi yeterli değil. Bu maçta oynayan 5-6 oyuncu bu performanslarıyla  amatör kümede oynayamazlar. Bunu 50 yıllık futbol tecrübeme dayanarak ve İnegölspor’u 30 yıldan beri takip edip yazan birisi olarak samimiyetimle yazıyorum. Gerçekten oynayamazlar. 2.Lig seviyesine nasıl gelmişler, kimlerin desteği ve itmeleriyle geldiler. İnanılır gibi değil. 2. yarıda  sahada resmen gezindiler. Niyazi-Bahadır-Kadir Salih-Orhan bu hezimetten sonra akşam yataklarına yattıklarında vicdanen rahat uyuyabildiler mi? Yılların tecrübesi Orhan ilk yarıda  18’in içerisinde yakaladığı topa neden vurmadı. Neden geriye döndü? Buna  cevap bulamıyorum. Vursa gol olacaktı. Mevcut kadromuz bu. Kapasiteleri ortada. Her maçta  üzülerek izliyoruz. Kalan 5 maçı bunlar oynayacak. Kendilerine çeki düzen verip toparlanıp puanları toplamaları hem ekmeğini yedikleri takımımız hem de kendileri mutlu olacak. Böyle yapsalar 2. yarıya daha mutlu ve güvenli devam edecekler. Mevcut kadronun tamamı kendilerini bırakmış, maçları sahada gezinerek adeta seyrediyorlar. Böyle yaparak  hem kendilerini hem de ekmeğini yedikleri İnegölspor’u mağdur ediyorlar. Eski başkanlar ayağınıza kadar gelip moral verdiler. Yönetim kurulumuz canla başla size hizmet ediyor. Taraftarlarımız  bu kadar kötü ve isteksiz oynamanıza ve aldığınız inanılmaz kötü sonuçlara rağmen size destek veriyor. Bu gerçeği artık görmenizin zamanı geldi geçiyor. Ayağınızı yere basmanız gerekiyor. İnegölspor büyük bir camiadır. Böyle badireleri defalarca atlattı. Yine atlatacaktır. Yönetim kurulu  her şeye rağmen dimdik ayakta duruyor. Çözüm arıyor. Devreyi iple çekiyor. Önümüzdeki hafta 6 puanla  fikstürün son sırasındaki Sivas Belediyespor’a konuk olacak. Hedef 3 puan olmalı. Aksi çok üzücü olur. Bu maç 6 puanlık maçtır. Sivas’tan 3 puan gelmezse, kalan 4 maç çok çok zor maçlar. Devreyi sonuncu tamamlamak istemiyoruz. Takımımızın ilk yarının bu son 5 maçında sıkı sıkı kenetlenerek birkaç puan daha toplamalı. Sahada daha istekli ve daha hırslı olmalı. Yakaladıkları  pozisyonlarda daha dikkatli olup golleri atmalı. Çıkmayan candan umut kesilmez. Çıkın oynayın. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuzun Sivas Belediyesi maçı başarılarını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”