Süper Amatör Ligi:  Hafta sonu iki maç izleme fırsatım oldu. İki maçta da gerginlik fazlaydı. Sahaya atılan yabancı cisimler, rakip oyunculara edilen hakaretler, misafir oyuncu ve taraftarların üzerine yürüme istekleri… bize yakışmadı. Bence fazla tepkilerimiz bu kadar olmamalı. Maç sonrası 4 – 5 eski amatör futbolcu arkadaşıma şu iki soruyu sordum. ‘Biz top oynarken bu kadar gerginlik oluyor muydu? Bize de bu kadar küfür ediliyor muydu?’ Sanırım iki sorunun cevabı da ‘Hayır’. Ne olursa olsun maç izleyenlerin yani taraftarların kimseye küfretmeye hakkı yok. Rakip oyuncu ne yaparsa yapsın küfretmek, hakaret etmek doğru değil. Kaldı ki 4 – 5 ay sonra bizim gençlerimiz de deplasmana gidecek. Aynısı olsun ister miyiz? Yanlış yapan oyuncunun kendi yöneticisi, antrenörü veya maçın gözlemcisi gereken cezayı verecektir, vermelidir.

A Grubu:  Orhaniyepsor deplasmanda Orhangazi Hürspor’a konuk olup maçı 2 – 0 kazanarak önemli bir galibiyet aldı. Mobilyaspor sahasında Bağlarbaşıspor ile puan mücadelesi yaptı. Bir hafta önce 5 – 6 dakikada kalesinde 3 gol gören Mobilyaspor bu hafta da 5 – 6 dakikada 3 gol attı. Temsilcimiz 2 – 1 geriden maçı 4 – 2 kazandı. Bu hafta Mesudiye Sahasında derbi maçı var. İki camia süper amatör kümesinde ilk defa karşılaşacak. Sezon öncesi hazırlık maçında Orhaniyespor maçı 1 – 0 kazanmıştı.

B Grubu: Lider K.Güvenspor ile play-off hedefiyle bu sezon mücadele eden Osmaniyespor karşılaştı.  Bu karşılaşma iki camianın süper amatördeki ilk karşılaşma oldu. Maç başladığı gibi 0 – 0 bitti. Bence bu sonuçla iki taraf için kayıp olmadı. Son maçta 2 puan kaybetse de liderliği bırakmayan K.Güvenspor bu hafta BAY geçerek dinlenecek. Osmaniyespor grubun iyi takımlarında Gürsu Yenidoğanspor ile İnegöl’ de karşılaşacak.

C Grubu:  Kurtuluşspor evinde Mustafakemalpaşaspor ile önemli bir maça çıktı. Müsabakayı daha iyi oynayan rakip takım 3 – 1 kazandı.  Gençlergücü, Yenişehir Belediyepor ile İnegöl’de karşılaştı. NK Lojistik Gençlergücü maçı 4 – 0 kazanarak hem liderliği ele aldı, hem de kulüp rekorunu kırdı. Böylece 2005 – 2006 sezonunda Refik Koç’un takımın antrenörü olduğu ve Hasan Efe, Özden Suvat, Yusuf Turan, Mehmet Gümüştekin, Hasan Sever, Fatih Karadeniz’in yer aldığı kadronun 7 maçlık rekoru geride kalmış oldu. Liderliği ele geçiren NK Lojistik Gençlergücü deplasmanda Fatihgücü ile karşılaşacak. Kurtuluşspor bu hafta BAY geçecek.

1.Küme

1.Grup:  Alanyurt Gençlik hükmen galip geldi. 1. Kümenin en golcü takımı olan lider ilk yarının son maçında İnegöl’ de Emekspor ile karşılaşacak. Yenicespor, Yenice Sahasında Kumlukalanspor’u 1 – 0 yenip lig üçüncülüğüne yükseldi. Yenicespor son maçında deplasmanda Körfezspor’ a puan mücadelesi verecek.

2. Grup:  Anadolu FK evinde lider HD Osmangazispor ağırladı. Maç misafir takım 1 – 0 kazanarak önemli bir engeli aşmış oldu. Temsilcimiz bu maçı yenip şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet almak istiyordu. İsaörenspor, İnegöl’de orta sıralardaki Şirinevlerspor’u 2 – 0 yenip yükselişini sürdürdü. Anadolu FK, Gürsu’da lig sonuncusu Ağaköy Koop. yenip rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. İsaörenspor, Bursa’da lider HD Osmangazispor’a konuk olacak.

3. Grup:  Doğanspor evinde alt sıralardaki Selimspor’u 4 – 0 yenerek yolunda emin adımlarla ilerliyor.  Geçen hafta galip gelerek moral bulan Gençlergücü, 1922 Gemlik Güvenspor’u da 2 – 1  yenerek alt sıralardan biraz daha uzaklaşmış oldu. Doğanspor ilk yarıdaki son maçında deplasmanda Demiryoluspor’u yenme hesapları yapacak. Gençlergücü bu hafta dinlenecek.