ORC Araştırma, 1-19 Aralık tarihleri arasında yaptığı 2020'nin en başarılı belediye başkanları anketini yayınladı. Araştırma 01--19 Aralık 2020 tarihleri arasında 30 Büyükşehir ve 51 ilde toplam 42 bin 510 kişi ile yüz yüze ve Cati (Bilgisayarak destekli telefon görüşmesi) yöntemiyle gerçekleştirildi. Çalışmada 50 bin nüfusun altındaki belediyeler değerlendirme dışı bırakıldı. Büyükşehir belediye başkanları kategorisinde ilk sırayı yüze 59,8 ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş aldı.

ORC Araştırma şirketi, 2020 biterken, yılın enlerini araştırdı.

1-19 Aralık tarihleri arasında yapılan araştırmaya göre Türkiye'nin en başarılı belediye başkanları belirlendi.

30 büyükşehir, 51 ilde, 42 bin kişiden fazla insanla görüşülerek yapılan ankette, büyükşehir, il ve ilçe başkanları katılımcılara soruldu.

BÜYÜKŞEHİRLERDE BURSA İLK SIRADA

Büyükşehir belediye başkanları kategorisinde ilk sırayı yüze 59,8 ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş aldı.

Aktaş'ı, 58,7 ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen takip etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 57,1 ile sıralamada 3. sırada yer aldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç 4. ve 5. sırada yer buldu.

EN BAŞARILI İLÇE BELEDİYE BAŞKANI DENİZ KÖKEN

En başarılı ilçe belediye başkanları sıralamasında ise başı Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken çekti.

EN BAŞARILI İL BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI ESEN

30 Büyükşehir dışında kalan 51 il belediye başkanları sıralamasında ise ilk sırada Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen yer aldı.

Editör: TE Bilişim