İnegöl’de ilk kez Liseler arasında İnegöl konulu bilgi yarışması düzenlendi. İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İnegöl Belediye Başkanlığı ve İnegöl Kent Konseyi ortaklığında düzenlenen yarışmada 6 okul finale kaldı.
İNEGÖL KONULU BİLGİ YARIŞMASI
Konu hakkında açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru şunları söyledi; 
“İnegöl’ü Tanıyorum Liseler Arası Bilgi Yarışması bu yıl ilçemizde ilk kez düzenlenmekte olup, yarışma İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İnegöl Belediye Başkanlığı ve İnegöl Kent Konseyi ortaklığında organize edilmektedir.
Öğrencilerin İnegöl’ün tarihi, sosyokültürel ve ekonomik yapısı, coğrafi özellikleri, gelenekleri vb. özellikleri hakkında bilgi sahibi olmaları, görev ve sorumluluk duygularının gelişmesi, toplum içinde kendilerini doğru ifade edebilmeleri, hızlı ve doğru karar verebilmeleri, doğru bilgiyi seçebilmeleri ve centilmence rekabet edebilmelerini geliştirmek amacıyla bu yarışma planlandı.
SORULARI ÖZEL KOMİSYON HAZIRLADI
18 Eylül 2019 tarihinde saat 14.00’da Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’nde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayfer ER başkanlığında kurulan İnegöl Sosyal ve Kültürel Etkinlikler komisyonu tarafından İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İnegöl Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve İnegöl Kent Konseyi Tarih ve Turizm Çalışma Grubu ortaklığında İnegöl’ü Tanıyorum Liseler Arası Bilgi Yarışması’nın ilçemizde ilk kez yapılmasına karar verildi ve yarışma şartnamesi hazırlandı.”
27 LİSE 81 OKUL KATILDI
İnegöl’ü Tanıyorum Liseler Arası Bilgi Yarışması’nın ön eleme sınavı 15 Ocak 2020 Çarşamba günü saat 15.00’da İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilmiş olup, yarışmaya toplam 27 lise,81 öğrenci katılmıştır.
YAPILAN ÖN ELEME SONUCUNDA FİNALE KALAN OKULLARIMIZ;
1-Naire Çikayeva Anadolu Lisesi
2-Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi
3-Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi
4-Altınnesil Anadolu Lisesi
5-H.S.Y 1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
6-Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi

Final yarışması 19 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 14.00’da İnegöl Kent Müzesi
Konferans Salonu’nda yapılacaktır.”

Editör: TE Bilişim