Yeni sezona zirve iddiasıyla girerek geçtiğimiz sezonun teknik heyeti ile yola devam eden temsilcimiz İnegölspor, bu sezon başında yaptığı transferlerle devreyi büyük hayal kırıklığı ve büyük streslerle oynadığı 18 maçta sadece 4 galibiyet alırken, 3 beraberlik ve tam tamına 11 mağlubiyet alırken attığı 18 gole karşılık kalesinde 30 gol görerek 15 puanla son yılların en kötü ilk yarılardan birini yaşayarak 17. sırada yani düşme potasında kapattı. Sezon başında yaptığı transferlerin tamamına yakını büyük hayal kırıklığı yaşatırken, buna ilave olarak takım içerisinde yaşanan büyük disiplin sorunları da tavan yaptı. Sezona kötü başlayan ve üst üste alınan kötü sonuçlardan sonra futbolda en doğal olarak tabiî ki teknik heyetle yollar ayrıldı ve yerine daha önce İnegölspor’da 2 defa deneyim yaşayan ve camiamızı iyi bilen Taşkın Güngör ve ekibine takımımız teslim edildi. Taşkın Güngör ve ekibi mevcut kadromuz ile yola devam ederken, bu kötü gidişatı bir türlü durduramadı. Her başarısız sonuçtan sonra devre arasını işaret ederek 2.yarı için umutlarını belirtti. İlk yarı bittiğinde yönetim, teknik heyet ve tüm camia devre arasında yapılacak operasyon ve takviyelere kilitlendi. Bunu yapabilmek için de para gerekiyordu. Bu sorunda “ALTIN FORMA” kampanyası ile aşılmaya çalışılıyor. Bu kampanya gerçekten çok tuttu. Kısa zamanda büyük bir seviyeye ulaştı. Yönetim de boş durmadı. İlk yarıda takımımız yerlerde sürünürken, devre arasında yapılacak takviyelerin peşine düştü. Bunun meyvelerini Cumartesi günü Karacabeyspor ile yaptığı antrenman maçında görme fırsatı bulduk. Transfer komitemizin transfer görüşmesi yaptığı birçok oyuncunun 12 tanesinden olumlu cevap aldı. Bunların bir kısmı imzaları attı, bir kısmı da ara transfer başladığı zaman hayırlısıyla bitecek.

Antrenman çift kale maçı rakibimiz Karacabeyspor geçtiğimiz sezon finalde Bodrumspor’a yenilerek 1. Ligin kapısından döndü. Bu sezon öbür grupta yani Kocaelispor grubunda mücadele ediyor. Fikstürde 6.cı sırada yani play-off kapısında. Evinde lider Kocaelispor’u elinden kaçırarak 2-2 berabere kalmıştı. Gerçekten çok kaliteli bir kadrosu var. Çok genç bir takım ve makine intizamı ile çalışıyor. Sahaya sürülen tüm oyuncular rekabet halinde koşuyor mücadele ediyor. Yedek kulübesinden içeriye girenler de hazır gibi duruyor. Bu takımı kuranları emek verenleri kutluyorum. İyi ki aynı grupta değiliz. 2. yarıya hazır gibi duran bu takım 2. yarıda play-off’u zorlayacaktır. Karacabey’de 2-0 yendikleri İnegölspor’umuzla bu maçta golsüz berabere kaldı.

İnegölspor’a gelince teknik heyet bu maça kalemizi 2 yıl koruyan ve Diyarbekirspor’a gidip kısa sürede orayı bırakıp haftalarca İnegöl’de evinde oturup devre arasını bekleyen Gökhan Siverek kalede yer aldı. Geride yeni transferlerden Sefa-Erman-Volkan-Gökhan, orta sahada Yılmaz yeni transferlerden Uğur ve Ali Akkuş, ileride Niyazi ve yeni transferlerden Alperen Pak ve Hakan Demirci ile maça başladı. Golsüz biten ilk yarıdan sonra 2.yarıda sakatlanan Sol bek Gökhan’ın yerine Orhan Aktaş, Ali Akkuş’un yerine Ömer Faruk ve Hakan Demirci’nin yerine Ersel’i, Niyazi’nin yerine de Metincan Cici’yi oyuna aldı. Maça tempolu başlayan her iki takım da güzel bir mücadele örneği verdikten sonra futbol tecrübeme dayanarak maçı birlikte izlediğim arkadaşlarıma ilk devre oynayan takımımızda sol açık oynayan yeni transfer Hakan Demirci’nin ve her zaman olduğu gibi Sağaçık Niyazi’nin aksadığını ve bu kadroda sırıttıklarını söyleyerek Hakan Demirci’nin yerine takımımızın en hırslı ve çalışkan oyuncusu Ersel’in sağ açık Niyazi’nin yerine bir oyuncu ve orta alandan da bir oyuncunun yerine Ömer Faruk’un alınması, Alperen’in Ömer Faruk’un arkasında ikinci santrafor olarak oynaması İnegölspor’umuzun ideal duruma geleceğini söyledim. Nitekim Teknik heyetimiz 2.yarıda bu değişiklikleri yaparak bence Bayburt maçı ideal 11’ini buldu. Bu kadroya başka sürpriz isimler katılır mı, bilemeyiz. Ancak bu maça bakarak devre arasının takviyeler açısından iyi değerlendirildiğini açıkça gördük. Ancak lig maçlarının havası başka olur. Antrenman maçlarına benzemez. Bayburt maçını bekleyip göreceğiz. Yeni alınan kaleci Gökhan Siverek tecrübesiyle ve İnegölspor’u iyi tanımasıyla istikrarlı bir çizgi yakalarsa faydalı olur. Arkasında tecrübeli bir kaleci dana geldi Bekir Sevgi ikisi arasındaki rekabetten güzel şeyler çıkabilir. İlk yarıda perişanları oynayan müdafaamız baştan sona yenilenmiş. Sağ bek Sefa iki tecrübeli stoper ve tecrübeli sol bek iyi bir geri dörtlü oluşturdu. Orta sahada yeni gelen tecrübeli Uğur Utlu ve Ali Akkuş, Kadir ve Taşkın’dan kat kat daha iyi. Ancak İnegölspor’un bu bölgedeki eksiğini kapatır mı bekleyip göreceğiz. Sol bek Gökhan sakatlığı nedeniyle aksadı ve çıkmak zorunda kaldı .Ancak 3 numarayı zorlayacağı kanaatindeyim. Forvette alınan Hakan Demirci‘yi hazır görmedim. Ancak Metincan Cici ve Alperen Pak’ın 2.yarıda İnegölspor’a büyük katkılar sağlayacaklarına inanıyorum. İleride sağda Metincan, solda Ersel ve ortadan Ömer Faruk ve Alperen rakip müdafaaları dağıtırlar. Gol sayımız artar. Bir diğer transfer genç Feritbay Gündüz’ü izlemeye devam edeceğiz.

Sonuç olarak İnegölspor’umuz 2.yarıda makûs talihini yenmek ve ayağa kalkmak için hazırlanıyor. Devre arasında yaptığı takviyeler 2.yarı için camiamızı umutlandırdı. İlk yarıdaki acil eksik mevkilerden kaleye, sağ beke, stoper mevkiine, sol beke orta alana ve forvete alınan tecrübeli ve kaliteli takviyelerin yapılması kaçınılmazdı. Bunu da yönetim kurulumuz devre arasında yaptı. Gönderilen oyuncuların hepsi doğru. Onları İnegölspor’a tavsiye edenler, aldıranlar ve alanlar utansın. İnegölspor’umuza koskoca bir devreyi kaybettirdiler. 2.yarıda bunu telafi edebilir mi? Onu bekleyip göreceğiz. İnegölspor’un Altın forma kampanyasına büyük destek verenler ve yönetim kurulumuz gereğini yaptı. ŞİMDİ SIRA TAŞKIN HOCA ve EKİBİNDE. İlk yarıyı geçtik. Her hezimetten sonra bahaneniz mevcut kadro yetersizliğiydi. Şimdi bu sorun çözüldü. Bundan sonra icraat dönemi başlasın TAŞKIN HOCAM, 2. yarıda YAĞ-UN ve ŞEKER var. Bu helvayı siz yapacaksınız. Artık bahane üretme devri bitti. İcraat bekliyoruz. Bayburt maçı ile başlayacak ikinci yarı maçlarında İlk yarının aksine keyifli bir futbol ve güzel sonuçları yazmak dileğiyle, Yönetim kurulu –teknik heyet ve oyuncularımıza başarılar diliyorum.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”