ALANYURT YOLUNA ALTERNATİF GELİYOR...

Bugün aynı karede bile görünmek istemeyen siyasetçileri kaleme almaya çalıştım. Ama öncesinde Alanyurt yoluna alternatif olarak yapılacak yeni yolla ilgili sıcak gelişmeyi aktaralım.

Yaklaşık 3 yıl önce MÜSİAD’ın eski İnegöl Şube Başkanı işadamı Zeki Kavaz, telefonla beni arayarak Alanyurt yoluna ilişkin şikayetleri dile getirmişti. 2. İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesi, Kozluca evlerine bağlantıların Alanyurt yolundan olması ve Alanyurt’ta ki mevcut konutlaşmanın da artmasıyla bu yolun artık yükü taşıyamadığı ve beraberinde büyük sıkıntıların yaşandığını anlattı. Konuyu gündeme getirmemi rica etti. Hatta o gün bir öneride bulunarak Ahmet Türkel Çevre Yolunun 2. OSB’yle bağlanması ve dolayısıyla da Alanyurt yoluna alternatif bir yolun kazandırılmasının büyük bir keşmekeşliği ortadan kaldırabileceğini anlattı. Bu fikre o günlerde çok sıcak bakınca gazetemizde gündeme taşıdık. Hatta o günlerde mobilyacı esnaflarından Mustafa Akyol’da benzer şikayetler yapmıştı.

Bu haber oldukça ilgi çekmiş olmalı ki siyasetçiler hemen harekete geçti. Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Ankara’da ilgili bakanlıklarla bir dizi çalışmalar yaptı. Bakanlık ikna edildi ancak bir şartla!

Proje gereği Ahmet Türkel Çevre Yolunun bittiği İnegöl-Bursa karayolu bağlantı noktasında köprülü kavşağın yapımını bakanlığın üstlenmesine karşın, bölgede bulunan şahıs arazilerinin kamulaştırmasını İnegöl Belediyesi’nin üstlenmesi istendi. Konu, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın masasına geldi. Ancak Başkan Taban’ın kamulaştırma maliyetinin kendilerine yüklenmesine sıcak bakmadı.

Uzun süredir askıda kalan bu projeyi geçtiğimiz hafta yeniden kaşımaya karar verdim. Bursa Milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel’le bağlantı kurdum. “İvedilikle yapılması gereken ve artık vatandaşlar ile sanayicileri çileden çıkaran Alanyurt yoluna alternatif bir yol için neden bu kadar geç kalındı?” diye sordum.

Vekilimiz projeye sahip çıktığını ve bu yolun yapılması için gereken tüm adımları attığını söyledi. “Önümüzde bir kamulaştırma sorunu var, bu maliyetin bakanlığımızca karşılanmasını istedim. Kısa sürede sonuç almayı arzu ediyorum. Çünkü iş dünyamız kadar Alanyurt bölgesinde ikamet eden on binlerce insan bu durumdan şikayetçi. İnşallah bu problemi ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Açıkçası bu açıklamalardan biraz umutlandım. Ancak bu konular işbirliği halinde yapılması gereken çalışmalar. Tek başına mücadele ile sonuç alınacağını düşünmüyorum. Her ne hikmetse ne zaman bir proje gündeme gelse, yer sorunu ya da maliyet sorunları ortaya çıkıyor.  Birçok projede bu yüzden gecikmiş durumda. Diğer bir sorun ise projelere sahiplenme konusu.

AK Parti içinde ki ayrışmaları cümle alem herkes biliyor, Belediye ve ilçe teşkilatı ayrı telden, milletvekili ayrı telden çalıyor. Ama şimdi ben bunu yazdım diye herkes alınır, darılır. Birbirleriyle aynı fotoğraf karesinde görünmekten bile çekinenler, sen yazdığında sorun olur.

Kimsede demez ki, “Yahu biz neyin kavgasını yapıyoruz. Vatandaş bizden hizmet bekliyor, isyan etme noktasına gelen on binlerce insan var ama biz içimizde birbirimizi yiyoruz” diye.

Karacabey’de en son yaşanan konu ortada. Vatandaş artık dayanamadı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a patladı. Bu ilçede de benzer sorunlar olduğu ortada. Bu olay müthiş bir ders niteliğinde.

Siyasette insanlar gelip geçici, eğer AK Parti bir dava partisiyse o partide kişilerin kavgası olmaz, davanın geleceği için mücadele verilir.  Önümüzdeki genel seçimlerin hesabı yapılarak parti içinde bir savaş yaşanıyorsa bunun sonuçları da ağır olur.

Zaman zaman şahsımı ziyaret eden AK Parti’nin İnegöl’deki kurucu isimleri bu tür kavgalardan çok şikayetçi. Gruplaşma nedeniyle, davaya inananların arada kaldığını, bu sebeple de küskünlerin arttığı görüşü hakim.

“Eskiden bir heyecan vardı, herkes bir işin ucundan tutar vatandaşın sorununu çözmek için yarışırdı. Şimdi ise yapılacak projeyi dahi bozmaya çalışıyorlar” diyenler İnegöl’ün yakından tanıdığı AK Partili isimler. Ve bu isimler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük haksızlık yapıldığı inancındalar.

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililerle yaptığı birçok organizasyonda teşkilatlara ciddi uyarılar yapmıştı. Ama bu uyarılar ne kadar dikkate alınıyor, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Ve tekrar başa dönersek Alanyurt yoluna alternatif yolun yapılması noktasında artık sabırlar taşmış durumda. Dileğimiz o’dur ki Vekilimiz, İlçe Teşkilatı ve İnegöl Belediyesi elbirliği ile sorunun çözümü noktasında son hamleyi yapsınlar. Saygılarımla…