İnegöl Belediyesi, Mayıs ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, 9 gündem maddesi ve bir ilave madde üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu ve kararlar alındı.

12581 Inegol Belediyesi Mayis Ayi Meclis Toplantisi Yapildi 4B4Bd292 507C 4E8F B284 7B3Def53F4F3

İnegöl Belediyesi, yeni dönemin ikinci meclis toplantısını Salı günü düzenledi. Başkan Alper Taban yönetimindeki toplantı, 14.30'da başladı ve 9 maddelik gündemi içeriyordu. Saadet Partisi grubu, toplantı öncesinde sunduğu ilave gündem maddesinin görüşülmesini talep etti. Önerge, Kemalettin Samipaşa Caddesi, İstiklal Caddesi ve Şebboy Caddesi kesişiminde bulunan Çamaşırlık Cami bölgesinde yapılacak trafik düzenlemesi önerisini içeriyordu ve oy birliği ile kabul edildi. Toplamda 10 madde üzerinde görüşmeler gerçekleştirildi ve kararlar alındı.

12581 Inegol Belediyesi Mayis Ayi Meclis Toplantisi Yapildi 203E9Aa3 904B 4Ac8 Bdd9 Cbc06611D34E

Başkan Alper Taban, toplantının açılışında bir konuşma yaparak Nisan ayındaki çalışmaları ve faaliyetleri sundu. Taban, "Çalışmalarda emeği geçen Meclis Üyeleri ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni dönemde devam eden projelerimizi hayata geçirmeye ve yeni planlamalar yapmaya devam edeceğiz." dedi. 

12581 Inegol Belediyesi Mayis Ayi Meclis Toplantisi Yapildi 6Ee08525 Fe76 49C9 825A Fc355Ecb70E4

MECLİSE HASAN AYDIN’IN YERİNE SADETTİN ERDOĞAN GELDİ

Mecliste yaşanan değişime ilişkin bir bilgilendirme de yapan Taban, “Bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Başkan Yardımcımız Hasan Aydın arkadaşımız Meclis Üyeliği görevinden istifa etti. Yerine Sadettin Erdoğan arkadaşımız aramıza katıldı. Hayırlı uğurlu olsun. Hasan Aydın Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürecek” diye konuştu. Gündemin 7’nci maddesinde yine meclisteki değişim nedeniyle üye sayısı eksilen ihtisas komisyonlarına yeni üye seçimi konusu görüşüldü. Yapılan açık oylamada Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu ile Kadın Aile ve Sosyal Hizmetler Komisyonlarına Hasan Aydın yerine yeni meclis üyesi Sadettin Erdoğan seçildi. Çevre ve Sağlık Komisyonuna ise Murat Tunç Bircan seçildi.

12581 Inegol Belediyesi Mayis Ayi Meclis Toplantisi Yapildi B3Fb1B7E 5E08 495C Be3B 8A38Eb7Ae73B

BURSA BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELERİ BELLİ OLDU

Gündemin 8’inci maddesinde Bursa Belediyeler Birliğine üyelik ve üye seçimi görüşüldü. Bursa Belediyeler Birliğine katılım meclisin oy birliği ile kabul edildi. Üyeler ise partilerin teklifleri üzerinden kapalı oylama ile belirlendi. Yapılan oylamada Bursa Belediyeler Birliği Üyeleri şu isimlerden oluştu: Mehmet Akif Kılıç, Selim Emre Aydın, Selahattin Külcü, Yüksel Usta. Yedek üyeler ise; Ali Toprak, Halise Serpil Şahin ve Necmettin Çamlıdere oldu.

MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİNE ÜYE OLUNDU

Gündemin 9’uncu maddesinde de Marmara Belediyeler Birliğine üyelik ve üye seçimi konusu konuşuldu. İnegöl Belediyesinin Marmara Belediyeler Birliğine üyeliği oy birliği ile kabul edilirken, üye ise Derya Uysal Tuncay oldu.

12581 Inegol Belediyesi Mayis Ayi Meclis Toplantisi Yapildi Be1D9B29 E11C 4989 Bcb7 5092F795C6Da

HER ÖNERİ BİZİM İÇİN KIYMETLİ

Gündem maddelerinin ardından ilave gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında Belediye Başkanı Alper Taban, “Her öneri bizim için kıymetli. Sonuç itibariyle İnegöl Belediyesi olarak bizim de bu konuda uzun zamandır yaptığımız nitelikli çalışmalar var. Bu konunun da gündeme alınmasının makul olduğunu düşünüyorum” dedi.

SAADET PARTİSİ ÖNERİSİNİ KOMİSYON DEĞERLENDİRECEK

Saadet Partisinin sunduğu Kemalettin Samipaşa Caddesi, İstiklal Caddesi ve Şebboy Caddesi kesişiminde bulunan Çamaşırlık Cami bölgesinde yapılabilecek trafik uygulama önerisi, hazırlanan taslak ve haritalar üzerinden ilgili komisyon tarafından etraflıca değerlendirilmesi için komisyona havale edildi.

Kaynak: BÜLTEN