Geçtiğimiz hafta Urfa deplasmanından kabus dolu bir hezimetle dönen temsilcimiz İnegölspor, bu hezimeti unutturmak ve yeniden tırmanışa geçmek için Teknik Heyetin hezimet kadrosundan 6 rotasyon yaparak Sefa-Orhan-Uğur-Metincan ve Alperen’i yedek kulübesine oturtarak yerlerine Yasin-Gökhan Meral-Ali-Ersel-Furkan- Hamza’yı ilk 11’de sahaya sürdüğü maçta genç ve dişli rakibi Somaspor’u 2. yarıda Niyazi’nin attığı golle 3 Altın puan alarak düşme potasındaki rakipleri Batman’la puanları eşitlerken Bursaspor’a da 1 puan yaklaştı. Bu çok zor gelen çok önemli galibiyeti maçtan sonra tribünlerden maç boyunca destek veren taraftarlarıyla kutladı.

Rakip Somaspor 37 puanla 10. sırada geldiği bu deplasmanda İnegölspor’la dişe diş mücadele ederek yakaladığı 3 net pozisyonu bu maçta sahanın yıldızı olan kalecimiz Bekir Sevgi’nin mükemmel kurtarışları nedeniyle gole çeviremedi. Çok genç ve çok etkili futbol oynayan takımda 24 numaralı Erdem ve sol bek Ali Mert göze batan oyuncularıydı. Takım oyununu çok etkili oynayan Soma gol noktalarında ve özelikle son vuruşlarda hatalar yapınca istediği puan veya puanları alamadı.

İnegölspor’a gelince teknik heyet Urfa maçı hezimetini hafta içerisinde değerlendirerek maça hezimet kadrosunda yaptığı 6 rotasyonla maça kalede Bekir, geride Yasin-Erman-Hamza-Gökhan Meral, ortada Ali-Yılmaz-Furkan, ileride Niyazi Batuhan-Ömer Faruk-Ersel tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Ali Akkuş’un yerine Uğur Ersel’in yerine Metincan Furkan’ın yerine Alperen ve Niyazi’nin yerine Orhan’ı oyuna aldı. Maça tutuk ve moralsiz başlayan temsilcimiz rakibin etkili ve dirençli oyunu karşısında özellikle ilk yarıda çok bocaladı. Ersel’in dokunamadığı mutlak bir pozisyonun ardından rakip takım 2 tane kaleci ile karşı karşıya mutlak iki gol pozisyonu yakaladı. Ancak bu iki pozisyonda kalecimiz Bekir Sevgi adeta devleşerek bu golleri kurtardı ve takımımızı ateşledi. İlk yarıda rakip Soma daha etkili oynadı. Devreye golsüz giren temsilcimiz 2.yarıya Ali’nin yerine Uğur ve Ersel’in yerine de takımımıza maçı kazandıracak Metincan sakatlanan Hamza’nın yerine Yusuf Ziya’yı oyuna alarak başladı. Son 20 dakikada da Furkan’ın yerine Alperen’i alarak taşları yerine oturtunca. İnegölspor oyuna ağırlığını koymaya başladı. Oyuna giren Metincan rakip sol kanadı felç etti. Bunu yaparken Niyazi’ye alda at dercesine verdiği 2 mükemmel pasın birini iyi değerlendiren Niyazi 3 altın puanı getiren golü attı. 2.yarıda orta alanımıza Uğur da girince kaptan Yılmaz daha rahat ve etkili oynamaya başladı. Bir de oyuna Alperen girince orta sahada üstünlük temsilcimize geçti. Takımımız rakip kaleye Metincan’la çok etkili gitti. Metincan’ın Ömer ve Niyazi’ye attığı ara pasları değerlendirseler belki bir ikinci gol gelebilirdi. Bu maç gösterdi ki bu takımın en etkili hücum oyuncusu Metincan Cici’dir. Teknik heyet umarım bu maçta bunu anlamıştır. Kalede Bekir kusursuz bir maç çıkardı. Kurtardığı 3 net gol pozisyonu ile takımımızı adeta ipten aldı. Geride müdafaamız rakip forvetler karşısında inanılmaz derecede zorlandı. Kaleci Bekir’e şükretsinler 3 net pozisyonu önledi. Yoksa işleri zordu. Orta alanda Kaptan Yılmaz mükemmel oynarken 2.yarıda oyuna giren Uğur’da ona ayak uydurdu. Yılmaz oyunu istediği zaman hızlandırdı istediği zaman yavaşlattı. İleride Niyazi o kadar etkisiz oynamaya başlamıştı ki alın bunu oyundan dediğimiz anda Metincan’ın alda at dercesine verdiği pası gol yaparak bizi susturdu. Ömer Faruk aynı nakarat oynamaya devam ediyor. Bir türlü beklenen performansı gösteremiyor. Sol kanatta başlayan Ersel çok çalışmasına ve mücadele etmesine rağmen kaçırdığı o mutlak gol mü yoksa başka bir nedenle mi beklenen performansı gösteremiyor. 2.yarıda oyuna giren Metincan oynadığı etkili oyun ve attığı gol paslarıyla ben bu takımda yedek oturmam dedirtti. Maçı lehimize çeviren adamdı. Furkan Özyapı ise sakatlıktan sonra bir türlü eski halene dönemedi. Teknik heyetin maçın 2.yarısında yaptığı değişiklikler 3 puanı getirdi.

Sonuç olarak hiç beklenmeyen Urfa hezimetinden sonra hafta arasında yaptığı değerlendirmeler sonucunda teknik heyetimizin yaptığı operasyonlar sonucunda evinde çıktığı Soma maçında ilk yarıda SOS veren bu kadroyu bir kez daha değiştirerek 3 Altın puan’a ulaştı. Aldığı bu 3 puanla puanını 29 çıkararak Erokspor ile İstanbul’da berabere kalan Batman ile puanlarını eşitlerken Tarsus’tan 1 puanla dönen Bursaspor’a da 1 puan yaklaşarak küme düşme potasından çıkmak için çok umutlandı. Soma maçını kazanan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor. Çarşamba günü Nazilli deplasmanından puan veya puanlar almasını umut ediyoruz. Nazilli deplasmanının ardından önümüzdeki Pazar günü ilk maçta inanılmaz bir oyun ve inanılmaz hatalarla 3 Altın puanı timsah stadına gömdüğümüz bir zamanlar Süper Lig şampiyonluğu yaşamış şanlı tarihi olan ancak daha sonra gelen sorumsuz ve kötü yönetimlerle borç batağına sürüklenmiş ve sonunda transfer tahtası kapanmış hızla aşağılara sürüklenen Bursaspor’u ağırlayacağı maç var. Umarım Nazilli’den puan veya puanlarla döner. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuzun Nazilli maçı başarılarını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”