Devre arasında yaptığı takviyelerle adeta sil baştan yapılan İnegölspor kadrosu, yeni hocamız Bahattin Güneş yönetiminde oynadığı son 4 maçta 10 puan toplayarak puanını 26’ya çıkararak kalan maçlara büyük umutlarla bakarken, Pazar günü konuk olduğu 44 puanla zirve yarışı yapan Urfa’dan oynadığı inanılmaz kötü ve etkisiz oyunla tam tamına 8 gol yiyerek 8-0’lık kabus dolu bir hezimetle evine döndü.

Maça kalesinde golle başlayan temsilcimiz maçın 9’ncu dakikasına 3-0 yenik başladı. İnanılmaz kötü bir oyun ve inanılmaz bir sonuçla evine dönerken tarihindeki en farklı yenilgisini alarak döndü. Bu maçın bir tek sonucu var. O da hezimet. Bu hezimetin  bir açıklaması mutlaka olmalı. Bu açıklamayı yapacak olanlarda önce teknik heyet ve ardından da mutlaka maçta oynayan oyuncu kardeşlerimiz. Bu  iki sorumlu bunu yapmazsa camia olarak bu kabustan kurtulamayız. Bu maçtan sonra İnegölspor camiasının tek bir teselli ve umut kaynağı dün evinde Ankaraspor’a yenilen Bursaspor ve bugün evinde Amed’e yenilen en büyük rakibimiz Batman Petrolspor maçları oldu.

Rakip Urfaspor sezon başından itibaren şampiyonluğu  hedefleyerek buna göre oynuyor. Bize 8 gol atan bu takımı Afyonspor evinde yenerek Teknik Direktörü Kemal Kılıç’ı kovdurdu. Urfaspor son 4 maçından 10 puan çıkaran ve kadrosunu sil baştan yenileyen İnegölspor’dan çok çekinerek maça hazırlanmış. Hedefi doğal olarak 3 puandı, onu da aldı. Ancak Urfasporlu teknik heyet ve oyuncularına maçtan önce sorsanız 8-0’lık sonucu akıllarından bile geçirmemişlerdir. Ancak ne yazık ki rüyalarında bile görmedikleri bir sonuçla maçı kazandılar. Aldıkları bu 3 puanla 47 puanla 2. sıraya oturdular. Doğrusunu söylemek gerekirse 8-0’lık bir oyun oynamadılar. Bu sonuç İnegölspor’umuzun tarihte ender rastlanacak hatalarından geldi. Urfasporlu oyuncular attıkları gollere kendileri bile şaşırdı. Urfaspor bundan sonraki maçlarda böyle sonuçlar görür mü bekleyip göreceğiz.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Bekir, geride Sefa-Erman-Volkan-Orhan, ortada Yılmaz-Uğur-Alperen, ileride Metincan-Ömer Faruk-Niyazi Batuhan tertibiyle çıktığı maça inanılmaz şekilde hatalı ve etkisiz başladı. İlk yarım saatte kalesinde tam 4 gol görünce teknik heyet maça  müdahale ederek 36. dakikada Sefa-Orhan ve Niyazi’yi oyundan alarak yerlerine Yasin-Gökhan ve Ersel’i aldı. Daha sonra da 65. dakikada Yılmaz ve Ömer Faruk’u alarak yerlerine Ali ve Bahadır’ı aldı. Bu değişiklikler maçın kötü gidişatını maalesef durduramadı. Kötü ve etkisiz oyun devam etti. Kalemizde kaleci yoktu olsaydı 8 gol yemezdik. Müdafaamız hiç yoktu. Olsaydı kalemizde 8 gol olmazdı. Orta sahamız hiç yoktu. Olsaydı kalemizde 8 gol yemezdik. Forvetimiz hiç yoktu. Olsaydı rakip kaleye hiç olmazsa bir şeref golü atarlardı. Ve en önemlisi yedek kulübemizde teknik heyet hiç yoktu. Olsaydı 8 gollü bu hezimet olmazdı. 50 yıldır  futbolun içindeyim. 32 yıldır İnegölspor’u izleyip köşemde yazıyorum. Böyle bir sonucu görmedim ve yazmadım. Camianın bu maçla ilgili teknik heyet ve futbolculardan bir açıklama  beklemesi doğal bir haktır. Böyle bir kabus dolu hezimetin yazısını yazmak gerçekten zordur. Umarım böyle bir hezimetten sonra hafta sonu evimizde ağırlayacağımız 37 puanla rahat bir konumda olan Somaspor’u farklı yenerek, bu kabus dolu hezimetin acısını hafifletirler.

Sonuç olarak  devre arasında yaptığı sil baştan takviyelerle 2. yarıya iyi başlayıp 4 maçta 10 puan toplayan İnegölspor’umuz maalesef Pazar günü Urfa deplasmanında sele kapılarak 8 gollü kabus dolu bir hezimeti bizlere yaşattı. Bu maç geride kaldı. Ancak bu maçtan alınacak çok dersler var. Umarım bu dersi önce teknik heyetimiz, sonrada oyuncularımız almıştır. Aldıysalar evimizde Soma’yı rahat yenerler. Bu hezimetten sonra aksini düşünmek zor. Teknik heyetimiz ve oyuncular kenetlenerek bu hafta bu yarayı kapatacaklar. Soma maçından 3 puan zorunlu ve şart oldu. Bunu yapamazsa ardından Nazilli-Bursaspor-Afyon ve Final niteliğindeki Batman Petrolspor maçları var. Bu maçların hemen ardından zirvedeki Çorum’la deplasmanda maç var. Bu maçların hesaplarını iyi yaparak  bu haftaki iç saha maçımız da Soma’yı yenerek yolumuza devam etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuzun Soma maçı başarılarını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”.