"Yanan Ormanlar Küllerinden Doğuyor" temasıyla kutlanmaya başlanan Ormancılık Günü ve Haftasında İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 500 adet toprakla buluşturuldu.

İnegöl Orman İşletme Müdürü Okan Kaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Ormanların her türlü teknolojik gelişmeler ile koruma faaliyetlerinin yapılmaktadır.  Böcek zararlılarına karşı doğaya uygun ve kimyasal olmayan mücadele yöntemlerinin tercih edildiği, her türlü orman kaçakçılığına karşı fotokapan ve termal kameralı drone ile koruma yapılmaktadır. İnegöl ormanları orman alanlarını artırıcı, biyolojik çeşitliliği geliştirici, halkın orman ürün ihtiyacını ve rekreasyon hizmetlerini karşılayıcı bir anlayışla yönetilmektedir. İnegöl İlçesinin %49 u orman alanı ile kaplıdır. Orman alanının %80’lik kısmı verimli orman alanından oluşmaktadır. Bu yıl Yanan Ormanlar Küllerinden Doğuyor temasıyla yanan ormanları yeniden orman alanlarına dönüştürülüyor. Anayasamızın 169. Maddesinde belirtildiği üzere yanan ormanlık alanda yeni orman yetiştirilir. Yanan alanlarda tarım ve hayvancılık yapılmaz. İnegöl'de geçtiğimiz yıl çok şükür önemli bir yangın meydana gelmedi. Yanan alanlarda daha çok kuru ot ve yaprakların yandığı ve ağaç olarak orman alanına zarar verilen bir yangın meydana gelmedi.”

 500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

 “Ormancılık Günü ve Haftası dolayısıyla İnegöl ilçemizde bu zor günler de fidan dikimlerimize devam ediyoruz. İlçe Kaymakamımız Sayın Eren Arslan, daire müdürleri ve yöneticileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 500 adet fidan toprak ile buluşturuldu. Bu vesile ile başta mesai arkadaşlarım olmak üzere tüm ormancılarımızın ve ormana gönül veren vatandaşlarımızın 21 Mart Dünya Ormancılık Haftasını tebrik ediyorum.”

Editör: TE Bilişim