Kurşunlu, Çitli, Küçük Yenice, Eymir, Alibeyköy, Özlüce, Kınık, Spürtü, Bilal, Hasanpaşa kırsal mahalleleri altın çilek sezonuna mutlu giriyor.

113001 Inegol De Cilek Koyunde Hasat Basladi 6640A6Ede4F7FBu yıl yağışların beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle rekoltenin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Aw202398 07 1715512686 692 X750Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, olası bir doğa olayı (don) gerçekleşmemesi durumunda İnegöl’de çilek yetiştiriciliğinde altın bir yıl yaşanacağını söyledi.

20240512Aw202398 8İnegöl’de yetiştirilen çileklerin hem tadı hem de kalitesiyle tercih edildiğini söyleyen Başkan Çelik, “İlçemizde 12 bin dönüm arazi üzerinde çilek üretimi yapılıyor. Biz geçtiğimiz yıl 5 ayda dönüm başına 3 ton çilek üretimi yaptık. Bu yıl dönüm başına 4 ton çilek üretimi gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu oldukça ciddi bir rakam. Umarım çiftçilerimiz alın terlerinin karşılığını alır” diye konuştu.

D S C 5569 Scaled-2Çilek hasadının mayıs ayının 2. haftasında başlamasını beklediklerini de söyleyen Başkan Çelik, “İnegöl çileği markasını arttırmaya devam ediyor. Bizlerde çileğimizin tanıtımı ve hak ettiği değeri alması noktasında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Tüm çiftçilerimize şimdiden başarılı bir yıl diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: Aleyna Yağmur Akdağ