Düzgün ve estetik dişler günümüzde her insan tarafından istenilen ve kişinin kendine güvenini olumlu yönde etkileyen bir etmendir. Estetik diş hekimliği de kişinin yüz şekline uygun, karşılıklı çene ilişkileri düzgün ve bireyi mutlu eden bir estetiğe kavuşmayı amaçlar.

 Geçmişten itibaren kullanılan geleneksel metal destekli porselen kaplamaların yerini de artık daha estetik olan tam porselen kaplamalar almaktadır. Bu anlamda özellikle zirkonyum, cam porselen kron kaplamalar ve yaprak porselenler ön plana çıkmaktadır.

Çünkü zirkonyumlar geçmişte kullanılan kaplamaların aksine ışık geçirgenliği sağladığı için daha estetik bir görüntü sağlamaktadır. Ayrıca tam porselen kaplamaların dişeti uyumları da daha iyi olduğu için dişeti hastalığı veya alerjik reaksiyonlara neden olmazlar.
Zirkonyum kaplamaların farkı hem estetik hem de sağlam olmalarıdır. Bu sayede ağız içinde hem ön hem de arka bölgede tercih edilirler. Biraz daha maliyetli olmasına rağmen neden zirkonyumu tercih etmeliyiz;

-Dişeti uyumu daha iyi olduğu için metal destekli protezlerin sebep olduğu alerjik reaksiyonlara neden olmazlar.

-Altta metal olmadığı için mat görüntü oluşmaz.    

-Isı yalıtım özelliği daha iyi olduğu için alttaki dişe sıcak soğuğu daha az iletir. Bu sayede diş hassasiyetinin önüne geçilir.

-Dirençleri iyi olduğu için kolay kolay kırılmazlar.

-Üretim aşamaları çok hassas olduğu için kesilmiş dişin yüzeyine birebir uyum gösterirler.
Zirkonyum haricinde ön bölgede daha az diş kesimi yapmak istediğimiz durumlarda yaprak porselenlerde tercih edilebilir. Ancak bunlarda işçilik daha hassastır. Özellikle ön bölge kırık dişlerde, renklenmiş ve aşınmış dişlerde, dişleri arasında boşluk olanlarda tercih edilir. Arka bölgede çok tercih edilmezler.