Norveç´te düzenlenen Trident Javelin-2017 isimli NATO tatbikatında yaşanan skandalın ayrıntıları belli oldu. Skandalın sorumlusu iki personelin işine son verildiği açıklandı ancak Türkiye, açılan soruşturmanın derinleştirilmesi, başka sorumlular varsa cezalandırılmasını istiyor.

Bu yaşananlardan anlıyoruz ki, NATO bizi düşman olarak kodluyor. Bunun bir kaç işgüzarın hatası sonucu olduğuna inanmıyorum. Bilerek yapıldı. Adeta gözdağı veriyor NATO. Amerikan menfaatlerine aykırı iç ve dış politika izlememizin sonucu bize aba altından sopa gösteriyorlar. Bizi düşman olarak kodlayan NATO´yu biz ne zaman düşman olarak kodlayacağız acaba?

NATO kendi şerrinden üye ülkelere eminlik ve güvenlik vaad eden bir küresel çete. NATO kendisine biat edenlere gazabını erteleyen, sadece kendi arzularına göre hareket etmenizin karşılığı ömrünüzü uzattığını sanmanızı sağlayan, terörist ve zorba devletlerin söz sahibi olabildiği mecburi biat ve itaat müessesesi haline gelmiştir. Eğer ayrılırsan ilk onun şerrine uğrayacağını bildiğin iki ucu pisli değnek... Mazlumlar birlik olup karşısına denk bir güç olarak çıkmadıkça bu zulüm biteceğe benzemiyor...

NATO´nun asıl sorunu, AMERİKA&NATO´nun tel maşa görevi gören, TSK´nın kılcal damarlarına kadar sızan FETÖ´nün temizlenmesi meselesidir. Türk ordusu FETÖ´den temizlendikten sonra NATO´nun değil Türkiye´nin milli ordusu haline geldi. Şimdi ise suyu bulanan kurt misali kuzuyu yeme derdindeler. Dikkat ! Türkiye NATO´nun işgali altında kalabilir. 15 Temmuz sonrası buna hazırlanmışlardı lakin başarılı olamadılar. Şimdi ise en ufak bir hatamızı kolluyorlar... O yüzden safları sıklaştırın.. Allah var gam yok...!

Ben The Walking Dead dizisini izlerken ibret çıkarmayı severim. Yine bu diziden bir misal vereceğim.. Dizide Negan denen bir zorba var. İzleyenler bilir. Etrafında ki yakın kolonileri çeteleşmiş ordusuyla ziyeret edip bir kaç kişiyi suçsuz yere canice öldürerek korku salar. Kendi adamları da dahil bir çok koloniyi ona korkuyla biat etmek zorunda bırakır. Sonra da adamları bu kolonilere haftada bir giderek haraç alırlar.. Geçen hafta içinde ne varsa (gıda, su, silah, ilaç v.s.) yarısına el koyarak Negan´ın sığınağına götürürler.. Ve "önümüzdeki hafta içinde bize bir şeyler toplayıp hazır edin yoksa karışmayız" diye tehditler savurup sığınaklarına giderler. Negan kendisine yapılan en ufak hatada çok ağır cezalar vererek herkesi “Negan”laştırır. Kime "sen kimsin?" diye sorsa hepsi tartışmasız "Ben Negan´ım" der.. Demeyeni elindeki beyzbol sopasıyla döverek öldürür... Adamları adeta FenafiNegan olmuşlardır... Ve kendisi de defaatle itiraf eder. "Otoritemi bu korku üzerine inşa ettim ve hakimiyetimin devamını da böyle sağlıyorum" diye..

İşte alın size Negan´ın bugünkü kurumlaşmış hali NATO... Ve ona biat etmek zorunda bırakılmış yüzlerce zavallı devletçik... Biz de Rick ve adamları gibi savaşı göze alabilecek miyiz, yoksa tırsıp "biz NATO"yuz demeye devam edecek miyiz !?