Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’da gerçekleştirdiği mitingin yankıları sürüyor. 100 bini aşan partilinin katılım sağlayarak şova dönüştürülen miting, Başkan Erdoğan’ın o kadar çok hoşuna gitmiş ki dilinden düşürmüyor. Ancak mitingde herkesin gözünden kaçan bir şey oldu.

İnegöl’de Karayolu Yük Taşıma Kooperatifinin öncülüğünde miting yapılan alana bir pankart asıldı. “Sayın Cumhurbaşkanım Yeşil Bursa’mıza hoşgeldiniz. Ehliyet Ceza Puanları ve Veri Okumalarında Düzenleme İstiyoruz” denilen pankartın, o günün kalabalığında pek görüldüğünü sanmıyorum. Bu nedenle böyle bir beklenti içinde olan lojistik sektörünün sıkıntısını buradan siyasilere bizde hatırlatmış olalım.

Ancak bir şeyi de ifade etmekte fayda var, AK Parti’nin dersine iyi çalıştığı organizasyon muhalefet partilerinin gardını düşürdü. Çünkü millet ittifakının beklentisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’da beklediği kalabalığı bulamayacağına yönelikti. Ancak beklentinin aksine, bu zamana kadar gerçekleştirilen en büyük mitinglerden biri olarak tarihe geçti.

İNEGÖL’DE TOPLANAN 6’LI MASA

Liderler seviyesinde toplanmalarına alışık olduğumuz Millet ittifakı bileşenlerinin ilk kez İnegöl’de bir araya gelmesi oldukça dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı adayı belirlenemediği gerekçesiyle “Millet ittifakı çatırdıyor” naralarının atıldığı bir dönemde “şimdi buda nereden çıktı?” der gibi bir etkiye neden oldu. Ancak bu toplanmanın şifrelerini iyi okumak lazım.

Davet,  Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş’tan geldi. Anketlerin dilini okuduğumuzda ittifakın en küçük ortağının bu organizasyonu düzenlenmesi biraz şaşırttı beni. Neden muhalefetin en güçlü partisi Cumhuriyet Halk Partisi değil de Demokrat Partisi düzenledi bu organizasyonu?

Konu; İnegöl’ün sorunları ve seçim güvenliği…

Yani toplanmanın bir amacı da var. Bu toplantı gündemi oldukça şaşırtıcı. Biraz araştırma yaptığımda aynı toplantı gündeminin CHP’nin genel merkezinde de yapıldığı ortaya çıktı.

Konu: Türkiye’nin sorunları ve seçim güvenliği

Liderler seviyesinde alınan karar gereği toplantıların tüm seçim bölgelerinde yapılması talimatı gelmiş olabilir mi? diye düşündüm.  Ama böyle bir talimatın gelmediğini öğrendim. Aslında ilk davet CHP’den gelmiş… Ancak organizasyon, bir cenaze nedeniyle iptal edilmiş. Demokrat Parti İlçe Murat Balakuş’da Türkiye’nin değişik bölgelerinde ki bazı teşkilatların 6’yı masayı topladığını görünce benzer bir hamle yapmaya karar vermiş. Hatta 2. toplantıya da Saadet Partisi talip olmuş.

2 saatlik toplantıda İnegöl’de sorunlar başlıklarıyla dile getirilmesine karşın, seçim ve sandık güvenliği konusu üzerinde epeyce durulmuş. Malum ilk kez seçmen karşısına çıkacak olan Deva Partisi ve Gelecek Partisi gözlemci dışında sandık görevlisi bildirimi yapamıyor. Bu konuda ortak çalışma yürütülmesi noktasında anlaşmaya varılmış.

Her ne kadar dünya görüşleri uyuşmasa da, tek bir hedef üzerinde masada bir uyum sağlandığını görmek mümkün. İttifak sonradan çatırdar mı bilmem ama İnegöl’de ki 6’lı masanın fotoğrafını okuduğumuzda tek hedefin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu aşikar.