3-B sınıfı veli ve öğrencileri her gün düzenli olarak evlerinde ailece kitap okuyarak hem ailece vakit geçirmenin tadına vardılar hem de veliler öğrencilerine bu konuda örnek oldular. Okul Müdürü Ahmet Yakışıklı, Gazipaşa Okulu olarak eğitimde örnek proje ve çalışmalara önem verdiklerini, bu konuda velilerin desteğinin çok önemli olduğunu belirtti. Kitap okumanın bir kültür olduğunu, bu amaçla eğitim kurumlarına büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Proje uygulayıcısı Hatice Barbaros ise, “Kitap okuma sıralamasında maalesef ülkemiz çok iyi yerde değil. Bu alışkanlığı edinmenin önce ailede başladığını düşünüyorum. Velilerimizle beraber bu projeyi yürüterek hem onların çocuklarına örnek olmasını, hem ailecek güzel vakit geçirmelerini hedefledik. Velilerimizin ve çocuklarımızın okuma alışkanlıklarında pozitif gelişmeleri de gördük. Katılımları için velilerime ve öğrencilerime çok teşekkür ederim” dedi.

Öte yandan, Projeye katılan Fatma Özdemirel, Leyla Şahin, Saliha Tanhan, Aysun Demiral, Serap Löktaş, Gürsel Löktaş, Serap Kaya, Zehra Çetin, İfaket Mintaş, Remziye Öztürk, Metin Öztürk, Yavuz İldiz, Filiz Batı, Güler Ölçenkol, Ümmügülsüm Candan, Zehra Güleç ve çocukları Gazipaşa Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen törenle ödül ve belgelerini Okul Müdürü Ahmet Yakışıklı’dan aldılar.

 

Muhabir: TE Bilişim