İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu, “İnşaat sektöründe indirimlerin olabilmesi için hammadde, yarım mamul ve mamul fiyatları geri gelmeli” dedi.

Dolar kurundaki düşüş sonrası hammadde, yarım mamul ve mamul fiyatlarındaki gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından konut fiyatlarında da düşüşün olacağını belirten İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Tüm sanayiciler olarak son dönemde ciddi anlamda çalkantılı bir süreçte yer aldık. Kur çıkışları, malzemelere gelen afaki zamlar, kur yükselişi dışında gelen dolar bazında zamlar, malzeme tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar tüm üretim ve ticaret yapan iş dünyasını ciddi anlamda yordu. Geçtiğimiz günlerde Kur Korumalı Mevduat uygulamasıyla döviz ve altın piyasalarındaki ateş söndü ve önemli ölçüde düşüşler yaşandı. Diğer taraftan uluslararası alanda emtia fiyatlarında düşüşler yaşanmakta ancak bu düşüşler kur dolayısıyla bizlere yansımamaktaydı. Özellikle 200’den fazla tedarik kalemiyle lokomotif inşaat sektöründe ve diğer sektörlerde fiyatların geri gelme hamlelerinin yapılması gerekmektedir. Yeni işleyişin ilerlemesi üretim ekonomisine bağlıdır. Bu noktada üretici ve tedarikçilerin tüm hassasiyet ile fiyat ayarlamaları yapmasını bekliyoruz”

Editör: TE Bilişim