Geçmişte hastalar ağız ve diş sağlığı söz konusu olunca sadece ağrıdan kurtulmak ve rahat yemek yiyebilmek amacı ile diş hekimine başvururlardı. Ancak günümüzde durum böyle değil.

Diş hekimliğinde estetiğin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Sadece bayan hastalar değil erkek hastalarda haklı olarak estetik sonuçlara çok önem vermektedir. Zamanımızda teknolojinin de hızlı bir şekilde gelişmesi ile daha estetik diş uygulamaları ortaya çıkmaktadır.

Daha önceleri ve hatta günümüzde kullanmaya devam edilen metal destekli porselen kron ve kaplamalar artık estetik olarak hastaları çok memnun etmemektedir. Bu kaplamaların yerini artık daha estetik olan zirkonyum, empress, laminate kronlar... vb. gibi tam porselen kaplamalar almaktadır.

Tam porselen kaplamalar ışık geçirgenlikleri daha iyi olduğu için daha doğal bir görüntü sergilemektedirler. Ayrıca bu kaplamaların dişeti ile olan uyumları da eski metal destekli kaplamalara göre daha iyidir. Tam porselenler alerjik reaksiyonda göstermezler.

Özellikle zirkonyum kaplamalar hem ön bölge hem de arka bölgede kullanılacak kadar dayanıklıdırlar.

Metal destekli kaplamalarda görülen dişeti renklenmeleri tam porselenlerde görülmez. Ayrıca ısı yalıtımı çok iyi olduğu için sıcak ve soğuğuda iletmez ,alttaki dişte hassasiyete neden olmaz.

Geleneksel metal destekli porselenlere oran ile maliyeti biraz daha yüksek bile olsa gerek estetik gerek dişeti uyumu açısından tam porselen kaplamalar ile hem diş hekimi hem de hasta daha güzel bir sonuç elde edebilmektedir.