Geçtiğimiz hafta iki maç yapan temsilcimiz İnegölspor, Amed’e karşı kötü ve etkisiz bir oyunla 3 altın puanı çimlere gömdükten sonra, Pazar günü deplasmanda K.Maraş’ı zor bir mücadeleden sonra kaptan Metin’in attığı golle umutlu ve şen döndü. Maraş’ı tek golle geçen teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyoruz. Bu galibiyet sınırlı sayıda kalan maçlarımız için büyük bir moral ve motivasyon sağladı. Maraş maçı öncesi teknik heyetimizin Amed maçının değerlendirmesini, objektif ve iyi yaptığı görüldü. İnegölspor Maraş’ı geçerken ardından gelen Gümüşhane ve Niğde çok sürpriz sonuçlarla haftayı geçerken İnegölspor’u fikstürde rahat bırakmıyorlar.

İnegöl’de izlediğim Amed takımının 4 gün sonra o takıma nasıl yenildiğini anlamak zor. Aynı şekilde Gümüşhane’nin galibiyeti ise daha da düşündürücü. Ülkemizde tüm liglerde son maçlarda alınan sonuçlar hep garip ve sürprizli oluyor. Bu nedenle İnegölsporu’muz iyi ki Maraş’ı deplasmanda yendi. Bu 3 puan olmasaydı bu gün işimiz daha da zor olurdu.

İnegölspor Maraş’tan aldığı bu sonuçla kümede kalmalıdır. Kalan zor ve kritik maçlarında mağlubiyet almamaya büyük dikkat göstermeli. Bunun için de Amed maçındaki gibi sahada yürümek yerine, olağanüstü mücadele etmelidir. Bunu yapmak zorunda. Bunu yapabilmek için buna inanmak gerekir.

Bugünkü maça gelirsek, maç evimizde ancak, pandemi sürecinde bunu hiçbir takım diyemiyor. Çünkü seyircisiz oynanıyor. Her takım içeride ve dışarıdaki maçlarını tarafsız ve sessiz sahalarda oynadığını biliyoruz. İnegölspor’un maçlardaki 2’nci kuvveti tartışmasız taraftarıdır. Maalesef bu pandemi döneminde bu kozunu kullanamıyor. Bu nedenle içeride veya dışarıda oynarken bileğine güvenecek. Seyircisiz oynanan bu kadar maçta bu kadar kötü neticeler alması çok düşündürücü.

50 yıldır futbolun içinde olan birisi olarak tecrübeme dayanarak 28 yıldır izleyip yazdığım İnegölspor’un bu sezon ki kadrosu bu kadar kolay bir grupta olmasına rağmen yetersiz kalıyor. Bu saatte bunun konuşulmasının bir yararı yok. Bu değerlendirme ve eleştiriler sezon sonunda yapılır. Biz bu son 5 haça bakalım.

Bugünkü rakibimiz Erzincan oynadığı 31 maçta 15 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 55 puanla 4.cü sırada. Yani Play-off sınırı içerisinde yer alan bir takım. İnegölspor ise oynadığı 31 maçta sadece 6 galibiyet, 10 beraberlik ve tam tamına 15 mağlubiyet alarak 28 puanla 13’ncü sırada daha doğrusu tehlikeli bölgede. Bu maçın sonucu mağlubiyet olmamalı. Takımımız Maraş galibiyeti morali ile sahaya doğru 11’le çıkarak adeta savaşacak, hiçbir oyuncumuz sahada durmayacak. Top rakipte iken topu en kısa sürede kapıp, rakip sahaya yıkacak. Kızmak, darılmak, oyunu seyretmek yok. Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde 3 puanı kovalayacak. Ve de yenemiyorsan yenilme kuralını hiç unutmayacak. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuza “Erzincan’ı geçin derin bir nefes alalım” diyor İnegölspor’umuzun bu maçtaki başarılarını yazmak dileğiyle. Zafer bizim olsun diyorum...