Kocaeli'ye bağlı Körfez ilçesinde mezarlığa giderek madde kullandıkları ileri sürülen iki kuzen, husumetli oldukları şahsın baltalı saldırısına uğrayarak ağır yaralandı.
Olay, Körfez ilçesinde Yukarı Hereke Mahallesi Eski Osmanlı Mezarlığında meydana geldi. İddiaya göre, amca çocukları olan H.B. (21) ve Y.B (25) geç saatlerde mezarlığa gidip madde kullanmaya başladı. İki kuzenin mezarlıkta olduğunu öğrenen ve daha önceden aralarında husumet bulunan C.Ş. (24), yanına aldığı balta ile mezarlığa gitti. İki kuzenle tartışmaya başlayan C.Ş., daha sonra baltayla saldırmaya başladı. C.Ş., Y.B.'yi sırtından ve karnından, H.B.'yi ise baldırından ve elinden baltayla yaralayıp kaçtı. Çığlıkları duyarak mezarlığa gelen vatandaşlar iki kişinin kanlar içinde olduğunu görünce durumu 112 Acil Çağrı Merkezine haber verdi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları hastaneye kaldırarak tedavi altına aldı. İki yaralının da durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Olaya ilişkin inceleme başlatan jandarma ekipleri, 3 kişiyi gözaltına aldı. İfadeleri sonrasında iki kişi serbest bırakılırken C.Ş. ise adliyeye sevk edildi. Savcı karşısına çıkarılan C.Ş. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Editör: Öznur Dede