Başkan Taban’dan hayvan sever tepkisi; içlerinde art niyetli olanlar var
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban 3. Yıllık değerlendirme canlı yayınında yaptığı açıklamada İnegöl’de bazı hayvan severlerin içinde art niyetli olanların olduğunu söyledi.

Başkan Taban son günlerde sokak hayvanları üzerinden gelen şikâyetler üzerine gelen soruya verdiği cevapta bazı hayvan severlerin art niyetli olduğunu belirterek “Bizim hiçbir canlıya zarar vermek gibi niyetimiz olamaz. Bunu altını çizerek söylüyorum.  Bu anlamda en iyi belediyelerden biriyiz. Ben hayvan severlerin içinde kötü niyetli olan insanlar olduğuna canı gönülden inanıyorum. Hepsini aynı kefeye koyamam ama örnek veriyorum; Köpek vatandaşa saldırmış vatandaşın elleri yara içinde vatandaşın fotoğrafını çekerek sizi şikâyet edeceğim hayvana zarar veriyorsunuz diyen hayvan seveler var bu şehirde. Kusura bakmayın ben bunu kabul edemem bu kadar da uzun boylu değil. Ne yapalım parçalasın mı insanları. Al kardeşim besle o zaman bu hayvanları. Ben bunu göz göre göre ortalıkta bırakamam tabi ki alacağım ben o hayvanı nereye götürüyorsun, nereye götüreceğim bakım merkezine götüreceğim.  “
PİŞMAN OLMUŞTUR
“Şehitler Mahallesi’nde yaşanan olayı bende tasvip edemem. Eminim ki onu yapan insanda pişmanlık içerisindedir hatasını anlamıştır. Nihayetinde Allah’ın yarattığı bir canlı. Besleme noktalarını attırmalıyız. Bilinci arttırmalıyız. İhbar hatlarımızı kullanmanızı gerektiğini düşünüyorum.”
PEK ÇOK BELEDİYEDE BÖYLE BİR HİZMET YOK
“En az o hayvan severler kadar biz o hayvanları seviyoruz burada çığırtkanlık yaparak elinde kameralarla bilmem ne ya arkadaş biz bu kadar yatırım yapmışız tesis yapmışız orada insanlar çalışıyor. Biz bunlar ne niyetle yaptık biz bunları o hayvanlara sahip çıkmak adına yaptık. Bir gezelim bakalım kaç belediye böyle bir şey yapmış. Pek çok belediye bu hizmet yok. Bu konuda birbirimizi anlamaya çalışalım. Bunları şikâyet eden insanlarda keyfinden şikâyet etmiyor. Onları da anlamaya çalışmamız lazım. Burada saldırganlaşan vakaların arttığını görüyoruz. Akhisar mahallesinde çocuklar oyun oynuyor çocuk yere düştüğünde köpek geliyor çocuğun kulağını ısırıyor. Çocuğun kulağına 6 dikiş atıldı. Şimdi annesinin halini düşünün o anda. Ya biz ne diyeceğiz şimdi korkma ısırmayacak mı diyeceğiz. Bu konularda müdahil olacağız ama doğru müdahil olacağız. Ben hiçbir hayvana zarar gelmesini asla kabul etmiyorum, böyle bir şey olmasını da asla müsaade etmem.”

Editör: TE Bilişim