Geçtiğimiz hafta Niğde deplasmanında sıfır puanlı Niğde’yi beş golle geçerek geçtiğimiz cumartesi günü evinde ağırlayacağı yine grubumuzun sıfır puanlı bir başka takımına karşı yine farklı bir skor elde etmeyi planlarken maalesef evindeki hesap çarşıya uymadı ve bu kolay maçı ilk 50 dakikada 2-0 öne geçmesine rağmen 2.yarıda üst üste yediği 2 penaltı golüyle maçı zora soktu. Maç berabere bitti derken imdadımıza yetişen bir penaltı golü takımımızı ipten aldı. Bu son dakikalarda penaltı golü ile gelen galibiyet camiaya derin bir nefes aldırırken. Çarşamba günü çıkacağı Afyon deplasmanına moral ve umutla gitmesini sağladı. Bu maçta aldığı bu 3 puanla puanını 8 e çıkarırken fikstürde 11’ci sıraya oturdu.

Rakip Adıyaman geçtiğimiz sezon 2.lige terfi eden mütevazi kadrolu 2.lig tecrübesi olmayan zayıf bir takım görüntüsündeydi. Bu durumlarını fikstürde sıfır puanla son sıralarda yer alması da belgelendiriyor. İnegölspor’a deplasmanda 2 gol atması çok enteresan bir durum. Bunda temsilcimizin rakibini küçümsemesi de etkenlerden biri olmuştur.2.Yarıda bu kadroları ile mücadele ederler mi bilemeyiz. Bekleyip göreceğiz.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Gökhan, geride Aykut-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Mustafa-Bahadır-Selimcan, ileride Ersel-Ömer Faruk-Hakkı İsmet tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında son dakikada zaman çalma dışında bir değişiklik yapmayarak aynı takımla maçı bitirdi. Maça istekli ve rahat başlayan temsilcimiz Bahadır ve İbrahim’le 2 gol öne geçmesine ve ilk 50 dakikayı 2 gol önde kapama avantajına rağmen 2.yarıda bu kolay giden farkın açılacağı beklenen maçı temsilcimiz yediği 2 penaltı golüyle zora soktu. Hakem iyi bir maç yönetmedi. Bunu maçın gözlemcileri değerlendirecektir. Ancak bizim takımımızın da iki gol önde iken rehavete kapılıp bu rehavetin getirdiği boşluktan penaltılara sebebiyet vermemeliydi. Hakemin verdiği doğru veya yanlış penaltılar iptal oldu mu hayır. O zaman evinde 2 gol öne geçtiğin maçta temponu düşürmeden gol sayısını arttıracaksın. Rakibin direncini kıracaksın. Bu maç ciddi bir rakiple de olabilirdi. Önünde Afyon AFJET maçı deplasmanı var. Bu maçta bu şekilde bir rehavet puansız dönmesine neden olabilir. Kalede Gökhan’ın gollerde yapabileceği fazla bir şey yoktu. Müdafaamız rakip sahayı hedef aldığı için zaman zaman geride açıklar verdi. Bunun sonucunda da kalesinde 2 penaltı golü gördüler. Orta sahada Erdemin yerine Selimcan oturdu. Orta sahada rekabet gerekiyor bu rekabet biraz artarsa oyuna olumlu yansır. Forvet istikrarı bir türlü yakalayamadı. Rakibe daha fazla baskı yaparak kaybettikleri topları da kovalamaları gerekiyor. Maçta çıkan kartlar gereksiz hareketlerden geliyor. Kartlar zirveyi zorlayan takımlara engel çıkarır. Kartlarda daha dikkatli davranmak gerekiyor. İki haftadır gol atmaya başlayan Bahadır tecrübeli bir oyuncu. İlk maçlarda tribünlerin tepkisine rağmen ondaki o kumaşı futbol tecrübeme dayanarak gördüm ve ondan umutlu olduğumu yanındaki oyuncuların onun özelliğini kavradığı an gollerimizin geleceğini yazdım. Bahadır beni yanıltmadı. İki haftadır gol atıyor umarım devamı gelir. Bahadır gol atmasa da attığı akıl dolu ara paslar var. Bu pasları Ersel ve Ömer Faruk kavrayıp gollerimizi çoğaltabilirler. Maçlarda bu diyaloğu sağlasınlar.

Sonuç olarak İnegöl spor fikstür avantajı gereği iki haftadır oynadığı sıfır puanlı takımları toplam 8 golle kayıpsız geçti. Adıyaman maçını kazanan başta teknik heyetimizi oyuncularımızı ve tribünden müthiş destek veren tribünleri kutluyorum. Bu gün hafta arası oynayacağı Afyon maçı var. Deplasmanda oynayacağı rakibini iyi tanıyorlar. Teknik heyetimiz ve Afyondan gelen oyuncularımız orada yabancılık çekmeyecek. Afyon’dan puan veya puanlar almak gerekiyor. Mağlubiyeti düşünmüyoruz. Bu maç zor geçmeye namzet bir maç. İnegölspor’un 8 Afyonun 6 puanı var. Bence her iki takım kazanmak için oynayacak. Beraberlik her iki tarafı da tatmin etmez. 15 puanın 9 unu kaybetmiş bu takıma karşı galibiyet İnegölspor’umuza yakışır. Bu duygu ve düşüncelerle İnegöl sporumuzun Afyon maçı başarılarını yazmak dileğiyle, başarılar diliyorum.