Sezona kötü başlayan ve ilk 3 maçta sadece 2 puan alıp, 7 puan kaybeden temsilcimiz İnegölspor, dördüncü maçında deplasmanda sıfır puanlı Niğde’yi 5 golle geçerek yeni bir sayfa açmak umuduyla evine döndü. Aldığı bu 3 puanla biraz olsun moral bulan temsilcimiz, önümüzdeki hafta evinde yine sıfır puanlı Adıyaman’ı konuk edecek. Niğde’den 3 puanla dönen İnegölspor artık ayağını yere basarak önündeki maçları özellikle evinde kazanmaya çalışacak.

Rakip Niğdespor geçtiğimiz yıllarda Altınordu Futbol Kulübü ile anlaşarak altyapısı gibi olmak istedi. Ancak bu beraberlik yürümeyince Niğde geçtiğimiz sezon küme düşmeyi kabullendiği bir sırada İnegöl’de İnegölspor’u şok bir sonuçla geçerek kümede kalma ümitlerini arttırıp devamını getirince kümede kaldı. Bu sırada Niğde’ye evinde kaybeden  İnegölspor az daha küme düşüyordu. Bu nedenle Niğde maçı önem kazanıyordu. İnegölspor bu sefer bu maçı sorunsuz geçti. Puanını 5’e çıkararak ilerisi için umutlandı.

Maça gelince teknik heyet Erdem’i kulübeye çekerek yerine Selimcan’ı yazıp aynı 10 kişi ile  çıktığı maçın tamamında karşısında direnecek  rakip olmayınca, karantina sonrası formasına kavuşan Ömer Faruk ve Ersel’in golleriyle maçı farklı kazandı. Sahaya kalede Gökhan, geride Türker-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Mustafa-Selimcan-Bahadır, ileride Ersel-Ömer faruk-Hakkı İsmet tertibiyle çıkan teknik heyet maçın 2.yarısında Erdem-Emir-Aykut’u oyuna aldı. Rakip takımın direnecek gücü olmadığı için kolay geçen bu maçta, takımımızın gerçek performansını görmek mümkün değildi. Önümüzdeki hafta yine sıfır puanlı Adıyaman ile evinde oynayacağı maçtan da 3 puanla çıkacağına inanıyoruz. Daha sonra Afyon deplasmanı ile başlayacak zor bir seri devam edecek. Umarız İnegölspor’umuz  Adıyaman maçını da çok farklı geçerek Afyon deplasmanına moral ve motivasyonu iyi bir şekilde gider. Afyon maçı ayrı bir önem taşıyor. Hem hocamızın hem de bazı futbolcularımızın eski takımı, yani birbirimizi iyi tanıyoruz. O maça kazasız bir şekilde gelsinler o maçı sonra düşünürler.

Sonuç olarak İnegölspor farklı Niğde deplasmanı ile ilk 3 haftada yaşadığı ve yaşattığı stresi üzerinden attığını düşünüyorum. Niğde’yi farklı geçen başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, bu galibiyetle yeni bir sayfa açmış olmasını diliyorum. Bu farklı galibiyet takımımızı yanıltmasın ciddi rakiplerimiz var. Zirveyi zorlayan 7-8 tane takım var. Zorlu takımlarla genellikle ilk yarıda evimizde oynayacağız bu avantajı mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor. Aksi halde 2.yarı zor geçer. Alternatifli geniş ve çok tecrübeli bir takımımız var. Ancak bu yaşlı ve tecrübeli kadronun fizik kondisyon olarak toparlanıp 90 dakikayı ayakta tamamlayabilmeleri için gerekli çalışmayı yapacak. Aksi halde uzun bir lig maratonu var. Sezon başındaki sıkıntılar nakarat olur. Teknik heyetimizin bu konuda gerekli dersleri çıkardığına inanıyorum. İnegölspor’umuzun Adıyaman maçı başarılarını yazmak dileğiyle…