Geçtiğimiz sezon tecrübeli ve güçlü bir kadro kurarak şampiyonluk hedefi ile başladığı sezonu küme düşmenin eşiğinden dönerek tamamlayan temsilcimiz İnegölspor, çok enteresan ve zorlu bir kongre sürecinden geçerek oluşturduğu yeni bir yönetim ardından yeni bir teknik heyet ve de  iskelet kadroyu koruyarak oluşturduğu yeni bir kadro ile önce kendi tesislerinde, ardından Kızılcahamam kampında hazırlandığı yeni sezona geçtiğimiz Cumartesi günü Tuzla deplasmanı ile başladı.

Bu deplasmanda ilk yarıda istediği oyunu ortaya koyamayan, ancak ikinci yarıda toparlanarak oyuna ağırlığını koymuş ve son dakikada da olsa tecrübeli golcümüz Raif´le bulduğu beraberlik golü ile evine 1 puanla dönmeyi başardı. İlk maçta aldığı bu 1 puan iyi bir moral ve motivasyon olmasını diliyoruz. Gerçekten lige deplasmanda iyi başlamak ve puanla dönmek kendisini bu ilk maçta yalnız bırakmayan taraftarlarını ve tüm camiayı umutlandırdı.

Rakip Tuzlaspor geçtiğimiz sezon İnegölsporla aynı grupta mücadele etti. Bu takım da geçtiğimiz sezon lige iyi başlamış ancak ligin sonuna doğru o da bizim gibi küme düşmenin eşiğinden çok zor döndü. Bu sezon geçen sezonun aksine mütevazi bir kadro ile lige başladı, ilerleyen dönemlerde ne yapar bekleyip göreceğiz. Kaliteli bir takım olmadığı bu maçta görüldü. Evinde oynamanın verdiği avantajı ilk yarıda kullanmasına rağmen ikinci yarıda İnegölspor´a teslim oldu. Maç biraz daha uzasaydı belki de bu maçtan eli boş çıkabilirdi.

İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride İsa-Kemal-Bilal-Anıl, ortada Ali-Emrah-Cihan-Emirhan, ileride Raif ve Kenan tertibi ile başladığı maçın ilerleyen bölümlerinde Ali´nin yerine Barış Sinan, Cihan´ın yerine Enes, Kenan´ın yerine Uğur oyuna alındı. Bu değişiklikler ikinci yarıda takımımızı ateşlemiş ve bu yarıda rakip alana daha çok baskı uygulamasına neden olmuştur.

Oynayan kadroya baktığımızda, geçtiğimiz sezonun kadrosundan Kalede Şener, müdafaada kaptan Kemal, İsa ve Bilal, ortada Emrah, ileride Raif tecrübelerini ortaya koyarak ve yeni gelenleri motive ediyorlar. Bu atlı eski oyuncumuzun oluşturduğu iskelete bu sezon yeni gelen beş oyuncu dahil oldu. Ortaya çıkan bu 11 ilk maçta ilk puanını alarak görevlerini yaptılar. Belki fazlası da olabilirdi ancak bizim kadromuzda sınırlı bir kadro. Tecrübeli oyuncularımız yaşları gereği ağırlaştı, bu eksiklerini tecrübeleri ve iyi çalışarak kapatmaya çalışıyorlar. Ancak bu durum devam eder mi bekleyip göreceğiz. Genç ve hızlı takımlar karşısında alacağımız sonuçları ileride göreceğiz. Umarım eskiler ve yeniler en kısa sürede kaynaşır ve koşan mücadele eden, rakibini bunaltan bir takım olur.

Bu sezonun ilk maçlarına baktığımızda, geçtiğimiz sezon 1. Ligde şampiyonluğa takım kurup küme düşen Mersin İdmanyurdu AMED karşısında hezimete uğradı. Bucaspor evinde Keçiörengücü´ne yenildi. Kocaeli Birlikspor Menemen´de hezimete uğradı. Bu nedenle bu sezon grubumuz enteresan bir grup  görüntüsü çizdi. İlk haftanın sonuçları ileride istikrarsız bir grup olacağı görüntüsü verdi. Ancak ileride özellikle devre arasında transfer dönemi bu dengeleri alt üst edebilir. Bekleyip göreceğiz.

Sonuç olarak İnegölspor ilk maç ilk deplasmandan 1 puan çıkardı. Bu sonuç bu haftalık bizleri sevindirdi. Ancak ligin henüz başı. İlerleyen dönemlerde sürpriz iniş çıkışlar olacaktır. Tuzla´dan 1 puanla dönen başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyoruz. Evinde oynayacağı ilk maçta, evinde Sarıyer gibi güçlü bir takımı tek golle yıkan  ligin yeni takımı Bodrum Belediyesi maçına bu motivasyonla iyi hazırlanarak kazanması ve bu başarılarını yazmak dileğiyle, başarılar diliyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramınızı ardından Kurban Bayramınızı en iyi dileklerimle kutluyor, sağlık, başarı, huzur ve mutluluk dolu nice bayramlar diliyorum.