Engelli vatandaşların Akülü Tekerlekli Sandalye taleplerini hayırseverlere ileterek, hayır yolunda bir aracı habercilik misyonunu sürdüren gazetemiz, ihtiyacı olan vatandaşların Akülü Tekerlekli Sandalyeye kavuşması, hayırseverlerin bu çağrıya kulak vermesi için bu tür haberlere sık sık yer vermeye devam ediyor.
Yaptığımız haberler sonucunda Yenice'li İlyas Öztürk ve Hamidiye mahallesinde ikamet eden Halime Sevim'e hayırseverler tarafından akülü sandalye bağışlanmasının ardından, doğum sırasında bebek felci geçirerek 28 yıldan beri tekerlekli sandalyeye mahkum olan Vahdet Çelik'de Akülü Tekerlekli Sandalye için bir hayırseverin elini uzatmasını bekliyor.
İşçi emeklisi maaşı ile iki engelli çocuğunun bir dediğini ikiletmeden, gücünün elverdiği şekilde yardımını koşan Baba Mevlüt Çelik, doğum nedeniyle bebek felci geçiren 28 yaşındaki oğlu Vahdet Çelik'in, Akülü Tekerlekli Sandalyesi olması için hayırseverlerden yardım istedi.
Evliliğinde 3 çocuk sahibi olan ve 3 çocuğundan ikisi engelli olan Baba Mevlüt Çelik, "İki çocuğumda engelli. Biri zihinsel diğeri ise fiziksel olarak engelli. Fiziksel olarak ayaklarından engelli olan Vahdet isimli oğlumun, kendi ihtiyaçlarını giderebilmesi için akülü sandalye ihtiyacı var. Benim emekli maaşım bunu almaya yetmiyor. Bu yüzden hayır severlerden yardım bekliyoruz. Akülü sandalye alınırsa, oğlu artık her istediğini onunla yapabilecek. Biz kendisine yardım etmeye çalışıyoruz ama yetemiyoruz. Bir yere gitmek istediğinde, şarjlı bisikletim ile onu taşımaya çalışıyorum. Ama her zaman götüremiyorum. Ayrıca bisiklet ile taşımak çok tehlikeli, kendine hakim olamayıp bisikletten düşebilir. Böyle bir risk var. Eğer bir yardım yapılıp akülü sandalye alınırsa, oğlum çok mutlu olacak. Kendi işlerini artık kendisi görebilecek" dedi.
Baba Mevlüt Çelik, yardımda bulunmak isteyen hayır severlerin kendilerine 0 545 293 60 92 telefonla veya Yıldırım Gazetesi aracılığı ile ulaşabileceklerini kaydetti.