Geçtiğimiz Çarşamba günü deplasmanda Afjet Afyonspor’dan 4 gollü bir mağlubiyet alan temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü evinde konuk ettiği 4 puanlı Diyarbekirspor’u seyircisiz oynanan maçta tek golle geçerken inanılmaz derecede zorlandı. Çok zorlandığı bu maçta Ersel’in 5 dakikada attığı golle 3 altın puana uzandı. Bu galibiyetle puanını 11’e çıkarırken zirvedeki rakibi ile 6 puanlık fark devam ediyor. Bu 6 puanlık fark kapatılmayacak bir fark değildir. Bu maçın seyircisiz oynanması çok üzücü, buna sebep olanlar çok iyi biliyorlar ki bu zarar sadece ve sadece kulübümüzedir. Takımını taraftarsız oynatmak maçı izlemek isteyen taraftarlarımızı da mağdur ediyor. İnşallah bu son olur. Bu maçın hakemi de saçma sapan bir maç yönetti. Birçok yanlış karara düdük çaldı. Türkiye’deki bütün liglerin hakemleri maalesef böyle. Sabahtan akşama kadar eleştiriliyorlar. Ancak hep aynı nakarat.

Rakip Diyarbekirspor geçtiğimiz sezon 2.lige yeni çıktı. Oynadığı 6 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik 4 mağlubiyet alarak 4 puanla İnegöl’e geldi. Ancak öyle iyi mücadele etti ki, 1 veya 3 puanı çok rahat götürebilirlerdi. Ancak santraforları Utku hem bir penaltı kaçırdı, hem de Metinin sağ köşeden attığı sol füzesinde direkten dönen topu boş kale yerine dışarı atınca galibiyet şanslarının yanında beraberlik şanslarını da alıp götürdü. Attıkları gol yan hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bu pozisyon bize ters yerdeydi. Ancak yan hakem görebilirdi o da kararını verdi. 5. dakikada Ersel’in ceza sahası dışından ani şutunu dışarı gider diye geç uzanan kaleci Salih topu filelerde gördü. Bu gol maçın tek golü oldu. Rakip takım birçok pozisyona girdi. Ancak son vuruşu yapamayınca sahadan eli boş döndüler.

İnegölspor’a gelince teknik heyet geçtiğimiz hafta 4 gol yiyen takımı aynen sahaya sürdü. Maça iyi başlayıp maçın başında bulduğu erken golden sonra oyunu ve sahayı rakibe teslim etti. Bu golden sonra rakip takım sahanın her yerinde maça ağırlığını koyarak maçın sonuna kadar her dakika golü aradı. Sürekli atak oynadı. Bu etkili ve atak oyunlarının karşılığı olarak erken buldukları penaltıyı gole çeviremeyince daha da hırslandılar. Özellikle maçın son 20 dakikasında ve uzatmalarda yüreğimiz ağzımıza geldi. Buna karşılık İnegölspor bu maça daha iyi motive olup çıktığı için rakibin bu şuursuz baskılarına iyi direndi zaman zaman da cevap verdi. Attığmız golün dışında bu maçta orta sahada çok iyi mücadele eden Selimcan 2.yarının ortalarında 20 metreden attığı mükemmel şut üst direkte patladı. Çok güzel bir gol olabilirdi. Kaleci Gökhan kurtardığı penaltı ve mutlak bir iki gol pozisyonu yanında şansıyla da iyi bir maç çıkardı. Penaltıyı kurtararak takımının direncini arttırdı. İnegölspor bu maçtan gol yemeden çıkmasını bildi. Bunun yanında 3 puanı da hanesine yazdırınca haftanın karlı takımlarından biri oldu. Ancak rakiplerinin özellikle İnegöl’de bu kadar rahat ve baskılı oynaması düşündürücü. Evimizdeki maçlarda rakipler bu kadar etkili oynamamalı.

Sonuç olarak, İnegölspor, Afyon bozgunundan sonra evinde kazanmasını bildi. Maçı kazanan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyorum. Devamı gelsin diyorum. Rakiplerimize özellikle evimizde rahat ve atak oynama imkanı veriyoruz. Evimizdeki maçlarda daha atak ve baskılı oynamalıyız. Rakiplerimize bu kadar boş alan bırakmamalıyız. Önümüzdeki hafta deplasmanda Velimeşe Ergenespor maçı var. Bu maçtan 3 puan hedeflemeli. Velimeşe oynadığı 6 maçta sadece 1 beraberliği var. 1 puanla 19. sırada yer alan bu takımı aynı inanç ve ciddiyetle farklı geçerek yoluna devam etmeli. İnegölspor’un Velimeşe Ergene maçı başarısını yazmak dileğiyle…