Üst üste aldığı yenilgiler ve son olarakta Sakarya bozgunu sonrası Teknik heyetle yollarını ayıran İnegölspor yönetimi takımımızın başına geçmiş yıllarda Play-off ve final yaşayan, 1.ligin kapısından dönen takımımızın başına Şaban Yıldırım ve ekibini getirdi. Şaban Yıldırım geçtiğimiz hafta ilk maçına Ankaraspor’la kupa maçına çıktı. 2 gollü bir yenilgi ile kupaya veda ettikten sonra yaptığı 1-2 idmanla 6 puanla ligin dibinde gezinen Turgutlu deplasmanına gitti. Pazar günü Turgutlu’da oynadığı bu çok önemli maçta maalesef tek golle yenilerek evine bir kez daha eli boş döndü. 11 puanla 14 sıraya inen ekibimizin tecrübeli oyuncuları maalesef yenilgilere doymuyor. Bu kadar alternatifli ve tecrübeli bir kadronun ligde bu kadar etkisiz kalması camiayı derinden üzüyor. Büyük bir şaşkınlık ve büyük bir umutsuzluk başladı. Şaban hocamız bu zor şartlarda üstlendiği bu zor görevi Hasan Erkin Şimşir’in kurduğu bu kadro ile önümüzdeki günlerde oturup konuşacak ve bu girdaptan çıkış yolları arayacak. Devre arasına kadar bir çıkış yolu bulmak zorunda. Bulamaz ise devre arası transfer döneminde gerekli operasyonları yapmak zorunda kalacak. Umarız devre arasına kadar bu tecrübeli kadromuz doğru çözümü bulur ve çıkıp sahaya gerektiği gibi mücadele ederek üst sıralara doğru yol alır.

Rakip Turgutluspor sezona kötü başlayan ve aldığı kötü sonuçlarla fikstürün dibine doğru yerleşmeye başladığı sırada deplasmanda lider Hekimoğlu’ndan 2 golle kaptığı 1 puan ve evinde İnegölspor’u yenerek aldığı 3 puanla toplam 4 puanla alt sıralardan uzaklaşmaya başladı. Darısı İnegölspor’umuzun başına.

İnegölspor’a gelince yeni teknik heyet maça bizim beklediğimizin aksine Hasan hocanın ilk 11’inde fazla bir oynama yapmadan Kalede Gökhan, geride Yunus Emre Duyan-Samet-İbrahim-Serkan, ortada Mustafa-Selimcan-Erdem, ileride Aykut-Ömer Faruk-Hakkı İsmet tertibiyle çıktı. Sakat olan kaptan Türker’in yerine Yunus Emre yer alırken, sezon başından beri banko oynayan attığı goller ve akıllı ara paslarla takımımızın etkili oyuncuları arasında yer alan Bahadır’ın yerine birkaç haftadır yedek kulübesine oturtulan Erdem ilk 11’de başladı. Daha sonra oyunun sonlarına doğru golü yedikten sonra oyuna alınan Bahadır ve Gülhan son 10 dakikada takımı ateşleyemediler. Rakiplerimizi Suat hocamız izliyor ve gelip teknik heyetimize raporunu sunuyor. Turgutluspor’u da izlemiştir. Buna göre fikstürün diplerinde mütevazi kadrosuyla mücadele eden bu takımı deplasmanda da olsa yenmek veya en azından 1 puanı almak gerekiyor. 2. Ligin en tecrübeli ve yaşlı kadrosu olan ekibimizin oyuncuları kafa kafaya verip birbirleriyle kenetlenip takımımızı birlikte düşürdükleri bu durumdan bir an önce kurtarmaları gerekiyor. Büyük umutlarla Hasan Hocanın önerileri doğrultusunda transfer edilen ve şampiyonluğu hedefleyen takımımızın tecrübeli oyuncuları camiamızın onlardan bekledikleri şampiyonluğun yanında oynadıkları etkisiz ve son derece kötü oyunlarla Play-off’u bile riske attılar.

Sonuç olarak yönetimden istediği her oyuncuyu alıp, bu kadar başarısız olan bir teknik heyetin istifa etmesi ya da gönderilmesi doğru bir karardı. Yerine getirilen teknik direktör daha önce bu takımda play-off finali oynamış bir teknik direktör. Az çok camiayı tanıyor. İnegölspor’un havasını biliyor. Gönül isterdi ki geldiği gün Ankaraspor’u yenip kupadan elesin, ardından fikstürün diplerindeki Turgutluspor’dan puan veya puanlar alsın. Ama olmadı. Olması da zordu. Çünkü bunu sadece Şaban hoca istemeyecek, Şaban hocayla birlikte oyuncu kardeşlerimiz de isteyecek. Onlar isterse olur. Çünkü sahada onlar var. Tabelayı değiştirecek onlar. Önümüzdeki hafta evinde Serikspor’u konuk edecek. Galibiyetten başkası düşünülemez. Beraberlik üzer. Bu nedenle oyuncularımız bu takımı düşürdükleri bu durumdan çıkarmak istiyorlarsa, içerideki bu maçı farklı kazanmalılar. Bu kazanacak kapasiteleri ve güçleri var. Kaleci görevini yapacak. Müdafaamız geride görevini yapacak ileride lüzumsuz maceralar aramayacak. Gidince de geriye çabuk dönecek. Orta sahamız sezon başından beri uyuduğu uykusundan uyanıp silkelenecek ve rakibe ağırlığını koyacak. Forvetimiz ise beklediğimiz golleri atacak. Bahadır kenara kolay atılacak bir oyuncu değil. İlk 11’de olması daha mantıklı. Bunlar teknik heyetin işi. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuzun evinde oynayacağı Serik maçı başarılarını yazmak dileğiyle.

BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK.