Süper Amatör Küme:

A Grubu : Doğugücü Gençlik sezonun ilk maçında İnegöl’de Hacıvatspor’u ilk yarıda bulduğu gollerle 3 – 0 yenip ilk haftanın lideri oldu. Kurtuluşspor deplasmanda Merinos 1938 Spor’u 2-1 yenip lige 3 puanla başlamış oldu. Lider Doğugücü Gençlik ilk deplasman maçında Gürsu Yenidoğanspor’a karşı oynayacak. Sarı – Kırmızılı Kurtuluşspor ilk kez seyircisi önüne çıkacağı maçta Orhangazi 1983 Spor’u konuk edecek.

B Grubu : K.Güvenspor ilk maçında İnegöl’ de Yiğitlerspor’a 2 – 0 kaybederek lige kötü bir giriş yapmış oldu. Akhisar Demirspor ilk hafta bay geçmişti. K.Güvenspor bu hafta bay olup dinlenecek. Akhisar Demirspor yılların profesyonel futbolcusu yeni hocası İzzet Kaya’nın yönetiminde İznik Elbeyli Üzümspor ile deplasmanda karşılaşacak.

C Grubu : Gençlergücü İnegöl’de Bursa’nın köklü kulübü Duaçınarıspor ile 1 – 1 berabere kaldı. Bu maçın ilginç iki yanı var. Birincisi; Gençlergücü’nün, Kamuran Balkan’sız maça çıkmasıydı. Zira merhum Kamuran Balkan uzun yıllar ara vermeden bu kulübe hizmet etmiş, hemen hemen her maçta hazır bulunmuştu. Kamuran abiyi bir kez anmış olalım. İkincisi ilginç yanı şuydu; iki takımı Erol Hocalar çalıştırıyor. Her ikisi de 40-45 yaşında ve ikisinin de hem profesyonel, hem de amatör futbol tecrübesi var. Erol Arslan yıllardır Gençlergücü’nü, Erol Özmen ise yıllardır Duaçınarıspor’u çalıştırıyor. Belki de iki antrenör kendi kulüplerinin en uzun süre çalıştıran antrenörleri olmuştur. Kulüplerde istikrar olmalı. Gençlergücü ikinci karşılaşmasında ilk haftanın lideri Şükraniyespor’a misafir olacak.

1.Küme:

3. Grup : Sezona 5-0‘lık galibiyetle giren Mobilyaspor bu hafta İnegöl’de Değirmenlikızıkspor’u 4-2 yenip yoluna devam etti. Yenicespor Yenice’de Namık Kemalspor’u 1-0 ile geçti ve puanını 6’a çıkardı. Doğanspor deplasmanda Çalıspor’a 4-0 kaybetti. Ligin dördüncü maçında lig ikincisi Mobilyaspor lig sonuncusu Gürsu Belediyespor deplasmanına gidecek. Sezonun ilk derbi maçında Doğanspor ile Yenicespor karşılaşacak.

4 .Grup : Ligin güçlü takımı Orhaniyespor sahasında Arabayatağıspor’u 4-1 yenip lig üçüncüsü oldu. Alanyurt Gençlik evinde Vatanspor’a 4-3 kaybederek henüz ilk puanını alamamış oldu. Orhaniyespor deplasmanda ligin zayıf takımı Söylemiş Başakspor’a konuk olacak. Alanyurt Gençlik deplasmanda kendisi gibi puanı olmayan Arabayatağıspor ile karşılaşacak.

Anılarla Futbol :

Kaleciler futbolun en özel, en yalnız, en bahtsız oyuncularıdır. Hatta bazılarına göre kaleci olmak isteyenin de aklı eksiktir!

Forvet oyuncusu maçın son bölümüne kadar çok gol pozisyonunu harcarsa da attığı gol ile galibiyet geldiyse sahanın yıldızıdır. Ya kaleci? Maçın son bölümüne kadar 3-5 yüzde yüzlük pozisyonu kurtarır ama son dakikada elinden kaçırdığı topla takımı kaybettiyse bazılarına göre aptal olur, dengesiz olur, ahmak olur, suçlu olur.

Enderspor çok önemli bir maçına çıkmıştır. Takım iyi oynamasına rağmen kaleci Burak’ın hataları sebebiyle Enderspor 2-0 mağlup olmuş ve şampiyonluğu kaçırmıştır. Soyunma odasında herkes yorgun ve üzgündür. Teknik direktör Rauf Hoca çok sinirlidir, dışarı çıkar hızlı hızlı sigarasını içer ve tekrar soyunma odasına girer. Bir köşede sakince giyinen yedek kaleci Arif’e sinirli sinirli bakar. Genç kaleci hocasının kendisine öyle bakmasına anlam veremez. Rauf Hoca dayanamaz ve Arif’i yanına çağırır.

 - Arif, sen var ya sen. Hep senin yüzünden be oğlum.

 - Niye hocam? Ben ne yaptım? Ben oynamadım ki.

 - İdmanlarda daha çok çalışsaydın da kaleye geçerdin.Bugün sen oynardın. J