Evinde Etimesgut’a çarpılan temsilcimiz İnegölspor grubumuzun sıfır puanlı son sıralarındaki Niğde’yi farklı Adıyaman’ı zorlanarak geçerken oynadığı bu etkisiz futbol ve kolay gol yiyen görüntüsünden tüm eleştiri ve uyarılara rağmen gerekli dersleri çıkaramayınca Çarşamba günü 8 puanla çıktığı Afyon deplasmanında karşılaştığı 6 puanlı Afjet Afyonspor’dan tam 4 gol yiyerek evine eli boş döndü. Bu maça kadar sallanan ve sadece 6 puan toplayabilen Afyon takımı bu maçtan farklı skorla çıkardığı 3 puandan sonra İnegölspor’la yer değiştirdi. Temsilcimiz bu farklı mağlubiyetten sonra oynadığı 6 maçtan çıkardığı 8 puanla zirveye oynayan takımlardan uzaklaşmaya devam ediyor.

Rakip Afjet Afyonspor ligin tecrübeli takımlarından. Ancak bu sezona iyi başlayamadı. 5 maçta topladığı 6 puanla çıktığı İnegölspor maçında iki defa geriye düşmesine rağmen maçı çevirmesini bildi. Aldığı bu altın değerindeki 3 puanla derin bir nefes aldı. Ancak bu farklı galibiyet kendisine bir çıkış getirir mi onu bilemem. Çünkü 2 defa geriye düştüğü maçı çevirdi. Her takım bunu yaptırmaz.

İnegölspor’a gelince Teknik heyet maça kalede Gökhan, geride Türker-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Aykut-Mustafa-Selimcan-Bahadır, ileride Ersel ve Ömer Faruk tertibiyle çıktığı maçın ilk yarısında maçın ilk golünü de bularak umutlandı hatta 1-1’lik beraberlikten sonra da 2-1 öne geçmesine rağmen maçın 30 dakikasında adeta hüsrana uğradı. Üst üste yediği 3 gol, yapılan yanlış ve zamansız değişiklikler ve tabelaya yansıyan şok bir skorla sahadan bir kez daha boynu bükük ayrılmak zorunda kaldı. Bu maçta takımdan Bahadır’ı çıkarırsak geride kalan tüm oyuncularımız kendilerinden beklenen gayreti göstermediler. İyi oynamak için sahada takım olamadılar. Grubumuzun kondisyon olarak en güçsüz takımlarından biri olmaya namzet takımlar arasına hızla giriyorlar. Maçı ayakta tamamlayamıyorlar. Bunda takımımızın 2.ligin en yaşlı takımı olmasının neden olduğu kadar bu yaşlı takımın lige daha iyi hazırlanması gerekiyordu. Bu yüklenme sezon başı kamplarında olmalıydı. Maçın sonlarında sahada koşarken yere yığılan Erdem'i kulübeye oturtmak çözüm değil. Çözüm Erdem’i maçın 90 dakikasını ayakta tamamlayacak duruma getirmektir. Forvetimiz gol noktalarında etkili değil. Forvet arkası Bahadır bu takımda 3 haftadan beri gol atıyorsa golcülerimiz de atmak zorunda. Çünkü o formayı onun için taşıyorlar. Bu kadar tecrübeli elemanlardan oluşan orta sahamızın maçlarda bu kadar etkisiz kalması Yönetimi ve teknik heyeti düşündürmesi gerekiyor. Oynadığı her maçtan sonra hakemleri bahane etmek İnegölspor’a hiçbir şey kazandırmaz. Bunu yapmak yerine oyuncularımıza biz iki defa öne geçtiğimiz bu maçı neden kaybettik. İki defa öne geçerken de aynı hakem vardı biçiminde bir sorgulama yapsalar doğruyu çabuk bulabilirler.

Sonuç olarak İnegölspor gerçekten umutlu gittiği ve sıfır puanlı iki takımı geçerek, Afyon’da yeni bir sayfa açmayı umut ederken ve buna da iki defa öne geçerek çok yaklaşmışken maçın son yarım saatinde kalesinde gördüğü akıl almaz hatalarla dolu 3 golle çarpıldı. Ligde daha çok maç var. Her şey olabilir. Ancak bu kafa ve bu oyunla olmaz. İnegölspor bunu kabul etmedikçe çözüm yolu bulamaz. Yarın evimizde 4 puanla fikstürün sonlarında Diyarbekir’i konuk edeceği maçı kazansa dahi bu maç ölçü olmaz. Ölçü Afyon deplasmanıydı .Diyarbekir maçından sonra umarız yönetim-teknik heyetimiz ve oyuncular şapkalarını önlerine koyar objektif bir değerlendirme ile bundan sonraki maçlar için gerekli önlemleri alırlar. Hakemleri istediğimiz kadar eleştirelim sonuçlar değişmez. Çünkü Türkiye liglerinde Süper lig başta olmak üzere her hafta yorumlarda başrol oyuncuları hep hakemlerdir. Maalesef Türkiye’de hakemlik müessesesi beklenen randımanı veremiyor. Adalet duygusu olmayan kişiden hakem olmaz. Tamamen karamsarlığa gerek yok daha çok çok maç var. Yeter ki sahaya çıkıp giydiğiniz formayı hakkıyla terletip gayretli olacaksınız. İnegölspor’umuzun Diyarbekir maçı başarılarını yazmak dileğiyle.

BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK.