Süper Amatör

A Grubu:  Pazar günü Mobilyaspor deplasmanda lider İznikspor ile karşılaştı. Bu müsabaka lig lideri ve lig ikincisinin karşılaştığı maçtı. Müsabakadan lider İznikspor 2 – 1 galip gelip grup şampiyonluğunu ilan etti. Orhaniyespor ise Mesudiye Sahasında hedefi play – off olan Burgazspor’u konuk edip sahadan 3 – 1 mağlup ayrıldı. Mobilyaspor hafta içi Gülbahçespor ile puan mücadelesi verdi. Temsilcimiz son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan Gülbahçespor’u 2 – 0 yenerek umutlarını son maça bıraktı.  Orhaniyespor ise Bursa’da kümede kalma mücadelesi veren Bağlarbaşıspor’a 2 – 1 kaybetti. Hafta sonu Mobilyaspor deplasmanda Nilüfer 2021 Futbol Kulübü’ne misafir olacak. Orhaniyepsor ise BAY geçip sezonu tamamlamış olacak.

B Grubu:  İki maçta aldığı 1 puanla bir anda lig dördüncülüğüne düşen K.Güvenspor evinde Gürsu Yenidoğanspor’u ağırladı. Temsilcimiz 2 – 0 önde olduğu karşılaşmada 2 – 2 kalarak bir puana razı oldu. Osmaniyespor ise Yenişehir’de Kestel Belediyespor’a 4 – 1 kaybederek play – off yolunda havlu atmış oldu. Salı günü K.Güvenspor deplasmanda Kestel Belediyespor’u 2 – 1 yenip tekrar lig  ikinciliğine oturdu. Osmaniyespor, Tütünspor maçına gitmediği için 3 – 0 hükmen mağlup sayılacak. K.Güvenspor ligde kalma savaşını veren Tütünspor ile son maçına çıkacak. Osmaniyespor son maçında grup şampiyonu Çakırlıspor’u ağırlayacak.

C Grubu:  Hafta sonu Kurtuluşspor sahasında Demirtaşspor ile puan mücadelesi verdi. Temsilcimiz kaptan Yasin ve yeni transferleriyle 3 – 1 galibiyet aldı ve play – off için çok önemli bir avantajı elde etti. Son transfer golcü Ufuk ve yılların tecrübeli oyuncusu Volkan takımlarına artı puan kazandıracaktır. Kurtuluşspor alt yapısından yetişen Volkan Gürbüz 13 yıl sonra geri döndüğü takımına attığı golle ‘’Merhaba’’ demiş oldu.  NK Lojistik Gençlergücü deplasmanda Mustafakemalpaşaspor’a misafir oldu. Karşılaşma sorunlu başlayıp sorunlu bitti. Karşılaşmada ev sahibi 2 – 0 öndeydi. İkinci yarı temsilcimiz güvenlik sebebiyle sahaya çıkmadı. Kararı federasyon yakında verecektir. Çarşamba günü Kurtuluşspor – Gençlergücü derbi maçı vardı. Sarı – Kırmızılı ekip sahadan 5 – 1 galip ayrılıp adını play – off’a yazdırdı. Kurtuluşspor 6 yıl sonra tekrar play – off’a kalma başarısını gösterdi. Başkan Yalçın Atalay ve yönetim kurulunu, Güray, Murat ve Fatih Hocalarımı ve futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyorum. İlk hedefine ulaşan Kurtuluşspor gruptaki son maçında ligden düşmesi kesinleşen Yavuzselimspor ile oynayacak. Kurtuluşspor ile girdiği play – off mücadelesini kaybeden NK Lojistik Gençlergücü, Demirtaşspor ile Bursa’da son maçına çıkacak.

2. Küme:

Cerrahspor, Ahıskaspor’a karşı aldığı 1 – 0‘lık galibiyetle yoluna lider olarak devam etti. Son iki maçını kaybeden Ilgarspor, Bursa’da Yunuselispor’u 3 – 0 yenip 3 puana ulaştı. Lider Cerrahspor – Ilgarspor derbi maçı Pazar günü saat 11.00’de Alanyurt Sahasında oynanacak.